CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تشخیص نوع کانی‌های رسی و تعیین گل حفاری موثر بر سازندهای پابده و گورپی باتوجه به نمودار طیف نگار اشعه گامای طبیعی در میدان نفتی کوپال (چاه‌های شماره 20 و 35)

عنوان مقاله: تشخیص نوع کانی‌های رسی و تعیین گل حفاری موثر بر سازندهای پابده و گورپی باتوجه به نمودار طیف نگار اشعه گامای طبیعی در میدان نفتی کوپال (چاه‌های شماره 20 و 35)
شناسه ملی مقاله: NCOGP03_021
منتشر شده در سومین همایش ملی نفت، گاز و پتروشیمی در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

غلامرضا الهامی - دانشجوی کارشناسی ارشد نفت دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه
حسین طباطبائی

خلاصه مقاله:
ارزیابی سازندهای سازند پابده و گورپی در میدان نفتی کوپال به منظور شناسایی افق‌های شیلی مشکل‌ساز در حفاری و استفاده از نتایج آن در بهینه‌سازی گل حفاری از اهداف اصلی این مطالعه به شمار می‌آید. براساس این مطالعه حضور لیتولوژی عمده مارن، کربناته رس‌دار، شیل کربناته و لایه‌های نازکی از شیل‌های سازندهای پابده و گورپی در نظر گرفته شده است. براساس نتایج حاصل از نمودار طیف نگار اشعه گاما، کانی ایلیت، کلریت، مونت موریولنیت و کلریت لایه قابل شناسایی بوده و عدم شناسایی کانی کائولنیت می‌تواند به علت مقدار جزئی آن که در پایین‌تر از حد آستانه دستگاه است و یا تبدیل دیاژنیکی کانیها در ارتباط باشد. براساس ترکیب رسهای یادشده ، رسهای موجود در سازندهای پابده و گورپی در محدوده شیلهای رده D مشکل‌ساز در حفاری معرفی شده که سیال حفاری پیشنهادی گل ابی شیرین است.

کلمات کلیدی:
کانی‌رسی، سازند پابده، سازندگورپی، میدان نفتی کوپال، نمودار طیف نگار اشعه گاما

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/259117/