CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی و مقایسه تطبیقی نمای شهری دوره قاجار، عصر پهلوی و پیشنهاد طرح معماری در راستای توسعه پایدار (اقلیم سرد)

عنوان مقاله: بررسی و مقایسه تطبیقی نمای شهری دوره قاجار، عصر پهلوی و پیشنهاد طرح معماری در راستای توسعه پایدار (اقلیم سرد)
شناسه ملی مقاله: GUPSD01_0687
منتشر شده در اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

بهروز طاهری پیله رود - دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خلخال، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، خلخان، ایران
حسن ستاری ساربانقلی - عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران
محمد عدالت خواه - عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خلخال، خلخال، ایران

خلاصه مقاله:
یکی از مهمترین اجزا و عناصر کالبدی شهری که به ویژه در نسبت با شهروند و تقویت حس مکان در فضای شهری مؤثر واقع می گردد، ترکیب نمای ساختمان ها و به عبارت دیگر «نمای شهری» است. مقاله حاضر به تحلیل و مقایسه تطبیقی نمای شهری در دوره قاجار و عصری پهلوی و پیشهاد طرح معماری در راستای توسعه پایدار در اقلیم سرد پرداخته است. معماری قاجار به حق اصول، مبانی و الکوهای قدیم معماری ایران را ارتقاء بخشید و با جسارتی تحسین برانگیز نوآوری هایی در نمای شهری به وجود آورد. اما با شکل گیری معماری معاصرف معماری قاجار سر انجام خوشی نداشت. معماری ایران در دوره ی هلوی اول، آبشخور سه جریان معماری بود، اواخر قاجار، مدرنیسم و سبک نئوکلاسیک باستان گرا (سبک ملی). این جریانات در دوره پهلوی دوم، به یک جریان غالب و ت أثیر گذار معماری مدرن تبدیل شد. که عمدتاً از مجرای کارهای معماران و اندیشه های جریان ساز اروپا از جمله، سبک بین المللی حمایت می شد. و ماحصل آن صورت ایرانی معماری مدرن بود. بعنوان معماری «شبه مدرنیستی» نام گذاری گردید. روش تحقیق در این پژوهش به صورت پیمایشی با ابزار مطالعات کتابخانه ای، اطلاعات و اسناد جمع آوری شده است.

کلمات کلیدی:
نمای شهری معماری، قاجار، پهلوی اول و دوم، توسعه پایدار، اقلیم سرد

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/266327/