CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی عملکرد سیستم جمع آوری فاضلاب نسبت به ورود رواناب های سطحی با استفاده از مدل SWMM (مطالعه موردی: زیتون کارمند شهر هواز)

عنوان مقاله: بررسی عملکرد سیستم جمع آوری فاضلاب نسبت به ورود رواناب های سطحی با استفاده از مدل SWMM (مطالعه موردی: زیتون کارمند شهر هواز)
شناسه ملی مقاله: GUPSD01_0930
منتشر شده در اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

نسیم عسکری پور - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران- محیط زیست، دانشگاه شهید چمران اهواز
حیدر زارعی - استادیار گروه هیدرولوژی و منابع آب، دانشگاه شهید چمران اهواز
علی محمد آخوند علی - استادیار گروه هیدرولوژی و منابع آب، دانشگاه شهید چمران اهواز

خلاصه مقاله:
علی رغم مجزا بودن شبکه فاضلاب شهر اهواز، به دلیل عدم وجود یک سیستم جمع آوری آبهای سطحی در منطقه، این شبکه به عنوان انتقال دهنده اصلی رواناب ها نیز در نظر گرفته می شود. هدف از این تحقیق، تخمین رواناب حاصل از بارش در دوره های بازگشت مختلف، بررسی توان شبکه فاضلاب در انتقال این رواناب ها و برآورد میزان سیلاب شهری ناشی از آنها می باشد. منطقه مودر مطالعه، یتون کارمندی اهواز است که برای آنالیز شبکه فاضلاب آن از مدل SWMM استفاده شد. دروه های بازگشت 2، 5 و 10 سال با توجه به ویژگی های منطقه و بر اساس آئین نامه های موجود، انتخاب گردید. نتایج نشان داد در هر دوره بازگشت، شبکه جمع آوری فاضلاب تنها می تواند بخش کوچکی از رواناب تولید شده در حوضه را عبور دهد و مابقی به عنوان سیلاب، سبب آبگرفتگی معابر خواهد شد. این شبکه در هر صورت قابلیت انتقال رواناب حاصله را ندارد و حتی بارش های با دوره بازگشت 2 سال هم می تواند سبب بروز آبگرفتگی شدید در سطح معابر گردد.

کلمات کلیدی:
رواناب سطحی، سیلاب شهری، آبگرفتگی معابر، سیستم جمع آوری فاضلاب، مدل SWMM

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/266566/