CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تهیه نقشه ی حساسیت به خطر وقوع زمین لغزش(LSI) با استفاده از روش نسبت فراوانی (FR) در محیط ArcGIS (مطالعه موردی: حوضه آبخیز نوژیان)

عنوان مقاله: تهیه نقشه ی حساسیت به خطر وقوع زمین لغزش(LSI) با استفاده از روش نسبت فراوانی (FR) در محیط ArcGIS (مطالعه موردی: حوضه آبخیز نوژیان)
شناسه ملی مقاله: GEOCKU01_076
منتشر شده در اولین همایش ملی مجازی علوم زمین در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

سوسن طولابی - کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی از دانشگاه محقق اردبیلی
موسی عابدینی - دکتری ژئومورفولوژی از دانشگاه تبریز، عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی
طاهر فرهادی نژاد - عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان لرستان

خلاصه مقاله:
هدف از این پژوهش، تهیه نقشه ی حساسیت به خطر وقوع زمین لغزش(LSI) در حوضه آبخیز نوژیان واقع در استان لرستان می باشد، که برای این منظور از مدل نسبت فراوانی(FR) و نرم افزار سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) استفاده شد. در این پژوهش، روش کار به این صورت بود که ابتدا عوامل موثر در وقوع زمین لغزش های حوضه شناسایی و در محیط نرم افزار ArcGIS به صورت لایه تهیه و کلاسه بندی شدند.لایه های رستری عوامل موثر با لایه ی رستری زمین لغزش های حوضه همپوشانی گردید. در نهایت مقدار FR برای هر کلاسه از هر عامل محاسبه و رابطه ی آن با وقوع زمین لغزش ها بررسی شد. بر اساس مدل فوق، عوامل لیتولوژی، بارندگی، کاربری اراضی، شیب، جهت شیب، ارتفاع و فاصله از گسل به عنوان عوامل موثر معرفی شدند. نقشه ی نهایی حساسیت به خطر وقوع زمین لغزش (LSI) بر اساس این عوامل تهیه و در 5 کلاسه ی خطر طبقه بندی شد. نتایج پژوهش نشان دادر که 16% از مساحت منطقه مورد مطالعه در پهنه ی با خطر بسیار زیاد، 23% در پهنه ی باخطر زیاد، 20% در پهنه ی با خطر متوسط،20% در پهنه ی کم خطر و 21% در پهنه بسیار کم خطر قرار می گیرد.

کلمات کلیدی:
پهنه بندی خطر زمین لغزش، حوضه آبخیز نوژیان، مدل نسبت فراوانی(FR)، نرم افزار AecGIS، LSI

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/267827/