CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

رابطه بین عوامل فیزیوگرافی و خشکیدگی درختان مادری با میزان پروتئین های ذخیره ای بذر در گونه زربین cupressus sempervines horizontalisL. (ذخیره گاه جنگلی تنگ سولک بهمئی در استان کهگیلویه و بویراحمد)

عنوان مقاله: رابطه بین عوامل فیزیوگرافی و خشکیدگی درختان مادری با میزان پروتئین های ذخیره ای بذر در گونه زربین cupressus sempervines horizontalisL. (ذخیره گاه جنگلی تنگ سولک بهمئی در استان کهگیلویه و بویراحمد)
شناسه ملی مقاله: NRREFS02_057
منتشر شده در دومین همایش ملی منابع طبیعی ایران با محوریت علوم جنگل در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

پیام فیاض - عضو هئیت علمی دانشکده کشاورزی و پژوهشکده منابع طبیعی و زیست محیطی دانشگاه یاسوج
رقیه دریکوند - دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری دانشگاه یاسوج
رقیه ذوالفقاری - عضو هئیت علمی دانشکده کشاورزی و پژوهشکده منابع طبیعی و زیست محیطی دانشگاه یاسوج

خلاصه مقاله:
پروتئین های ذخیره ای بذر یک گروه پروتئینی هستند که به مقدار زیاد در دانه های گیاهان در مراحل آخر تکوین دانه، تجمع می یابند. غلظت پروتئین ذخیره ای بذر می تواند تحت تأثیر عوامل مختلفی مثل ارتفاع از سطح دریا و خصوصیات درخت مادری قرار گیرد. به این منظور میزان غلظت پروتئین ذخیره ای بذر در بذر درختان خشکیده و سالم درختان سرو زربین در ذخیره گاه جنگلی تنگ سولک بهمئی، به صورت آزمایش فاکتوریل 4×2×2 در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. به طوری که خشکیدگی در 4 سطح، شیب در 2 سطح و ارتفاع از سطح دریا در 2 سطح مورد آنالیز قرار گرفت. نتایج مقایسه میانگین نشان داد که غلظت پروتئین ذخیره ای بذر در ارتفاعات پایین بیشتر از از ارتفاعات بالا بود. اما در در شیب های مختلف و در درختان خشکیده و سالم تفاوت معنی داری را نشان ندادند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که در بین عوامل مورد مطالعه ارتفاع از سطح دریا به دلیل تحت تاثیر بودن دمای محیط می تواند بر روی میزان پروتیین ذخیره ای بذر و در نتیجه بر روی جوانه زنی و رشد نهال های حاصل موثر باشد.

کلمات کلیدی:
پروتئین ذخیره ای بذر، خشکیدگی، زربین، ذخیره گاه جنگلی تنگ سولک

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/267981/