باز شناسی نقش رنگ و نور در معماری داخلی محیط کتابخانه

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,766

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICCAU01_1663

تاریخ نمایه سازی: 29 تیر 1393

چکیده مقاله:

معماری داخلی، مجموعه دانش، فن و هنری است که با عناصر وابسته و مرتبط از قبیل رنگ،نور،فرم ، بافت و ... سعی در بهینه سازی فضاها و دستیابی به کارایی و کارکرد مناسب در کنار زیبایی معانی و معناها دارد. هدف معماری داخلی، بهبود عملکرد فیزیکیو روانی فضا برای راحت سازی زندگی در آن است.آنچه در باب معماری فضای کتابخانه های امروزی مطرح است، کهفضای کتابخانه ها صرفا محیطی برای امانت گرفتن کتاب نیست بلکهکتابخانه باید محیطی برای آرامش بخشی به مراجعهکنندگان و دوستداران مطالعه باشد که میتوان بهمدد این نگرش و با تأثیر پذیری از طبیعت در به کار گیری رنگ و نور به معماری کتابخانه ها به عنوان یکى از بناهایى که در ابتدا در قصرها، معابد، مساجد و کلیساها تجلى یافتند، رنگ و بویی خاص بخشید و کاربران و مراجعان این مراکز را جهت بهره مندی بیشتر از کتابخانه ها ترغیب نمود و فضایی مطلوب را که برگرفته از خلقیات درونی ایشان و در عین حال مطابق با معیارها و ضوابط علمی و برپایه مطالعات روانشناختی و جامعه شناختی برای استفاده کنندگان نهایی کتابخانه ها که انسان ها هستند، طراحی نمود.در این مقاله که با روش مروری کاربردی است، به تاثیرات روانشناختی رنگ و نور بر کاربران کتابخانه ها و همچنین شناخت و کاربرد صحیح آنها در فضای داخلى ساختمان کتابخانه ها به منظور ایجاد محیطى آرام بخش و زیبا و کارآمد اشاره شده و استفاده از رنگ و نور در معمارى داخلی کتابخانه ها را امری ضروری در جهت ایجاد ساختمانى مطلوب و دلپذیرI دانسته که، از طرفی کارآیی خدمات کتابخانه را دو چندان و از طرفی دیگر با توجه به نحوه فضاسازى درونى ساختمان، در جذب مراجعان به کتابخانه نقش بسزایى خواهد داشت.

نویسندگان

فهیمه نظامی بهروز

دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه معماری،دانشکده هنر و معماری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز،ایران.عضو باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاداس

سحر طوفان

استادیار گروه معماری،دانشکده هنر و معماری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز،ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • نو ر و رنگ و بر ر سی آر ا ...
  • نظا می بهر و ز، ف . طر ا حی ...
  • International Conference _ Civil Engineering Architecture & Urban Sustainable Development ...
  • نمایش کامل مراجع