CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

چگونگی گذران اوقات فراغت جوانان در جامعه شهری لردگان با تاکید بر فعالیت های ورزشی مطالعه موردی: (دختران و پسران دوره متوسطه)

عنوان مقاله: چگونگی گذران اوقات فراغت جوانان در جامعه شهری لردگان با تاکید بر فعالیت های ورزشی مطالعه موردی: (دختران و پسران دوره متوسطه)
شناسه ملی مقاله: CTEI02_007
منتشر شده در دومین همایش ملی گردشگری و طبیعت گردی ایران زمین در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

حسین یغفوری - استادیار برنامه ریزی شهری دانشگاه سیستان و بلوچستان
جواد فاطمی - کارشناسی ارشد برنامه ریزی جغرافیا و برنامه ریزی توریسم
سیروس قنبری - استادیار برنامه ریزی روستایی دانشگاه سیستان و بلوچستان

خلاصه مقاله:
جوانان و نوجوانان و مسائل آنان موضوعی است که اهمیت آن بر هیچکس پوشیده نیست، زیرا جوانان پایه گذاران فرهنگ آینده سرزمین خویش هستند و نیازمند برنامه ریزی اصولی درباره اوقات فراغت می باشند. با توجه به اهمیت اوقات فراغت پژوهش حاصل به قصد بررسی نیازسنجی و برنامه ریزی چگونگی گذران اوقات فراغت جوانان و نوجوانان در جامعه شهری مطالعه موردی دختران و پسران دوره متوسطه شهر لردگان صورت گرفته است. این تحقیق از نوع توصیفی – تحلیلی و به روش میدانی است. جامعه آماری تمام دانش آموزان دختر و پسر دوره متوسطه شهر لردگان است که در سال 1392-1391 مشغول به تحصیل هستند. تعداد این دانش آموزان 2251 نفر است که بر اساس این نمونه گیری تصادفی تعداد 331 نفر به عنوان حجم نمونه براساس جدول مورگان انتخاب شده اند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها و استخراج نتایج و آزمون فرضیه از روش های آماری توصیفی (فراوانی و درصد)- استنباطی(خی دو) با کمک نرم افزار spss صورت گرفته است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که بین علاقه مندی به فعالیت های ورزشی پسران و وضعیت اقتصادی خانواده رابطه معناداری وجود ندارد. بین علاقه مندی به فعالیت های ورزشی دختران و وضعیت اقتصادی خانواده رابطه معناداری وجود دارد.بین علاقه مندی به فعالیت های ورزشی در دختر و پسر رابطه معناداری وجود دارد. و همچنین ورزش های مورد علاقه بین دختران به ترتیب اولویت والیبال با 5/32 درصد، فوتبال با 9/16 درصد، بدمینتون با 4/8 درصد، دو و راهپیمایی با 4/5 درصد تنیس و بسکتبال هرکدام با 8/4 درصد و پسران، فوتبال با 7/49 درصد، تنیس و ورزش رزمی با 9/7 درصد، بسکتبال و والیبال با 1/6 درصد، دوچرخه سواری با 5/5 درصد، شنا با 8/4 در گذران اوقات فراغت آنها موثر است و در پایان راهکارهایی برای بهبود امکانات اوقات فراغت ارائه شده است.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/276441/