CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثر سطوح آبیاری بر طول ریشه و زنده مانی نونهال های گونه تا(Celtis caucasica) و مقایسه مقاومت به خشکی نونهال های تولیدی (مطالعه موردی: محوطه گلخانه دانشکده منابع طبیعی کرج)

عنوان مقاله: اثر سطوح آبیاری بر طول ریشه و زنده مانی نونهال های گونه تا(Celtis caucasica) و مقایسه مقاومت به خشکی نونهال های تولیدی (مطالعه موردی: محوطه گلخانه دانشکده منابع طبیعی کرج)
شناسه ملی مقاله: STUFOREST02_027
منتشر شده در دومین همایش ملی دانشجویی علوم جنگل در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

فاطمه ناصری - کارشناسی ارشد جنگل شناسی و اکولوژی جنگل دانشگاه تهران
وحید اعتماد - استادیار گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل دانشگاه تهران
نسیبه میرزایی - کارشناسی ارشد جنگلداری دانشگاه یزد

خلاصه مقاله:
گونه تا (Celtis caucasica) به دلیل کم توقع بودن و تحمل زیاد خشکی از گونه های مهم برای جنگلکاری در اکوسیستم های تخریب یافته و نیز فضای سبز شهری و برون شهری است. این تحقیق با هدف آگاهی از تاثیر آبیاری بر طول ریشه و درصد زنده مانی نهال های گونه تا در محوطه گلخانه دانشکده منابع طبیعی کرج انجام شد. به این منظور از آزمون آمار تجزیه و تحلیل واریانس یک طرفه به منظور مقایسه کلی طول ریشه و زنده مانی نهال ها در چهار تیمار آبیاری (شاهد، سه، پنج و هشت روزه) انجام گرفت. پس از پایان اولین فصل رویش، اندازه گیری های موردنظر شامل طول ریشه و زنده مانی نهال ها انجام شد. نتایج نشان داد که اثر آبیاری بر طول ریشه نهال ها معنی دار است به طوری که بیشترین مقدار طول ریشه در تیمار آبیاری شاهد بوده است. اما تیمارهای آبیاری بر درصد زنده مانی نهال ها تاثیر معنی داری را نشان نداد. با توجه به اینکه گونه تا گونه ای مقاوم به خشکی و رویشگاه های آن مناطق خشک و سنگلاخی است و دارای سیستم ریشه ای قوی و عمیق می باشد انتظار می رفت که تناوب آبیاری اثر معنی داری بر زنده مانی و رشد نهال ها نداشته باشد. بدیت ترتیب می توان بذرهای این گونه را برای جنگلکاری با تناوب آبیاری هشت روزه به کار برد.

کلمات کلیدی:
گونه تا (Celtis caucasica)، جنگلکاری، آبیاری، طول ریشه، زنده مانی، مقاوم به خشکی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/278346/