CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

نسبت مکتب اسلام با فلسفه هنر و زیبایی و آثار هنری (موضوع شناسی ،اصول راهبردی ، روش های کاربردی ، ارزیابی آثار)

عنوان مقاله: نسبت مکتب اسلام با فلسفه هنر و زیبایی و آثار هنری (موضوع شناسی ،اصول راهبردی ، روش های کاربردی ، ارزیابی آثار)
شناسه ملی مقاله: JR_IJIE-19-6_011
منتشر شده در شماره ۶ دوره ۱۹ فصل بهمن در سال 1387
مشخصات نویسندگان مقاله:

عبدالحمید نقره کار - استادیار، دانشکده معماری ، دانشگاه علم و صنعت ایران

خلاصه مقاله:
در این مقاله مطالبی در تبیین ، رابطه فرهنگ اسلامی ( کلیه مکاتب فکری و اعتقادی ) با فلسفه هنر و زیبایی و ارزیابی آثار هنری ، ارائه شده است . سپس به موضوع شناسی مطالب و تبیین رابطه طولی آنها از کلی ترین مباحث نظری تا ارزیابی آثار هنری پرداخته شده است ، در مرحله بعد تفکیک گزاره های نظری و عملی و آثار هنری و اصول هرکدام مورد بحث قرار گرفته است . نکته اساسی در این مقاله تبیین سرچشمه ایده ها و ایده آلهای هنرمنان است ، که منشاء هنرهای مذموم یا خنثی و یا ممدوح می باشند ، مقوله فوق با توجه به حدیثی از حضرت علی (ع) صورت پذیرفته است . نکته اساسی دیگر ، بحث پیرامون سبکها و روشهای خلق آثار هنری است و پاسخ به این سؤال ، که آیا می توان با داشتن ایده های مشترک ، از سبکهای متنوع برای خلق آثار هنری بهره برداری نمود . در مراحل بعد ضمن نقد و ارزیابی مکاتب زیبایی شناسی مختلف از منظر زیبایی شناسی اسلامی ، روشهای تحقیق کمی و سکولاریستی نیز از منظر فرهنگ اسلامی مورد نقد و ارزیابی قرار می گیرد و در نهایت مطالب جمع بندی می شود.

کلمات کلیدی:
اسلام ، مکاتب فکری و اعتقادی ، زیبایی ، هنر ، آثار هنری ، اصول راهبردی (نظری) ، روش های کاربردی (عملی) ، انسان ، معبود ، سکولاریسم

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/281004/