CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی نقش تعدیل کنندگی جوسازمانی در رابطه میان هوش سازمانی و مقاومت کارکنان در برابرتغییر (مطالعه موردی: شرکت های شهرک صنعتی بجنورد)

عنوان مقاله: بررسی نقش تعدیل کنندگی جوسازمانی در رابطه میان هوش سازمانی و مقاومت کارکنان در برابرتغییر (مطالعه موردی: شرکت های شهرک صنعتی بجنورد)
شناسه ملی مقاله: TIEM01_044
منتشر شده در تحول و نوآوری در توانمند سازی مدیریت در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

مسعود طاهری لاری - استادیار ،دکتری تخصصی مدیریت دولتی،عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد مشهد
غلامعباس شکاری - استادیار ،دکتری تخصصی مدیریت دولتی،عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد مشهد
سیدمحسن ابراهیمی - دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی گرایش تحول ،دانشگاه آزاد مشهد

خلاصه مقاله:
گذشته تقریباً با ثبات انسان، اکنون به جریانی با تغییرات سریع و مبهم تبدیل شده است . تغییرات سریع و روزافزون در حوزه علوم و فناوری موجب شده است که مدیریت سنتی پاسخگوی نیاز سازمان های پیچیده امروزی نباشد . همان گونه که در دنیای انسانی و در حیات پر تلاطم بشری انسان هایی موفق و کارا خواهند بود که دارای هوشی سرشار و بهرهمند از درجه هوشی بالا باشند، قطعاً در دنیای سازمانی نیز وضع به همین گونه خواهدبود. بررسی و مطالعه جو سازمانی و کوشش برای اصلاح آن، از آن جهت دارای اهمیت است که جو سازمان می تواند عامل مهمی در موفقیت در اجرای برنامه های تغییر شود. جو سازمانی ناسالم و نامطلوب میتواند محیطی سرشار از سوء ظن و دشمنی به وجود آورد که هرگونه مدیریت مشارکتی و همکارانه را به شکست وا دارد جو سازمانی ناسالم و نامطلوب می تواندمنشأ بروز واکنشهای منفی کارکنان گردد. هدف اصلی این پژوهش شناسایی نقش تعدیل کنندگی جوسازمانی در ارتباط بین هوش سازمانی و مقاومت کارکنان در برابرتغییر در شرکتهای شهرک صنعتی بجنورد بود.تحقیق حاضر از لحاظ ماهیت مساله وهدف تحقیق کاربردی محسوب می شود واز نظر روش گردآوری داده ها ،توصیفی –پیمایشی از نوع همبستگی است. جامعه آماری مورد بررسی عبارت است از مجموعه ی کارکنان 24 شرکت مستقر درشهرکهای صنعتی شهرستان بجنورد به تعداد 800 نفر بود که 260 نفر از از طریق روش نمونه گیری گروهی (طبقه ای) با استفاده از جدول کرجسی و مورگان به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند.. .ابزار جمع آوری اطلاعات شامل سه پرسشنامه که براساس درجه بندی لیکرت تدوین شدند. پرسشنامه هوش سازمانی آلبرخت شامل 49 گویه و پرسشنامه جوسازمانی مدل بنجامین اشنایدر دارای 18 گویه و پرسشنامه مقاومت کارکنان نسبت به تغییر واین واندی دارای 20 گویه می باشد که پایایی پرسشنامه ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 0/93 برای پرسشنامه هوش سازمانی و 0/92 برای پرسشنامه جو سازمانی و 0/93 برای پرسشنامه مقاومت در برابر تغییر حاصل گردید. . برای تجزیه و تحلیل داده ها در سطح توصیفی از رسم جداول، میانگین، فراوانی و درصد فراوانی و در سطح آمار استنباطی از ضریب همبستگی جزئی استفاده گردید. یافته های پژوهش حاکی از آن است که بین هوش سازمانی و مقاومت کارکنان در برابر تغییر ارتباط منفی وجود دارد همچنین نتایج نشان داد که جو سازمانی نقش تعدیل کننده در ارتباط بین دو متغییر را دارد.

کلمات کلیدی:
جوسازمانی ،هوش سازمانی ،تغییر،مقاومت در برابر تغییر

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/283864/