CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مدلسازی رواب ساختاری سبک رهبری با درگیری شغلی و خلاقیت کارکنان؛ با توجه به نقش انگیزش شغلی

عنوان مقاله: مدلسازی رواب ساختاری سبک رهبری با درگیری شغلی و خلاقیت کارکنان؛ با توجه به نقش انگیزش شغلی
شناسه ملی مقاله: EME02_1805
منتشر شده در دومین کنفرانس بین المللی مدیریت، کارآفرینی و توسعه اقتصادی در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

سامان شیخ اسماعیلی - دانشجوی دکتری تخصصی مدیریت بازرگانی گرای بازاریابی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، باشگاه پشوهشگران جوان و نخبگان، سنندج، ایران.
نینا میرانی - دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد دانشگاه تبریز، دانشکده اقتصاد، مدیریت و بازرگانی، گروه اقتصاد، تبریز،
والا میرانی - دانشجوی دکتری تخصصی مدیریت بازرگانی گرای بازاریابی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، سنندج، ایران.

خلاصه مقاله:
عنوان این مقاله، در حوزه مباحث رفتار سازمانی و در زیرشاخه های نظریات فرهنگ سازمانی، رهبری، پاداش و کارآفرینی طرح و با متغیرهای « سبک رهبری» توسعه یافته است. هدف اصلی پژوهش ، مدلسازی و بررسی برازش روابط ساختار ی مفاهیم است. به این منظور، بانک ملی ایران در حدوزه « انگیزش شغلی » با توجه به نق میانجی « خلاقیت کارکنان » و « درگیری شغلی » خدمات مالی به عنوان جامعه آماری شناخته شده و رفتار کارکنان آن ارزیابی شده است. به لحاظ روش شناسی، پشوه از نوع پیمایشی کاربردی بوده و مبتنی بر روش های اکتشافی زمینه یابی به روش تحلیل فرض همبستگی است. داده های موردنیاز، از طریق پرسشنامه محقق ساخته مبتنی بر مبانی نظر ی منطق و نتایج تحلیل عاملی اکتشافی، جمع آوری گردید. در تدوین مقیاس، ادبیات مفهومی و الگوهای داخلی و خارجی به ترتیبی که در پی خواهد آمد؛ ملحوظ گردید، سپس سؤالات و عوامل استخراج، تنظیم، اعتباریابی، تثبیت و توزیع شد. اعتبار محتوای عوامل احصاءشده با نظر خبرگان و اعتبار سازه نیز با استفاده از تحلیل عاملی تأییدی و شاخص KMO تأیید گردید. پایایی سنجه نیز به روش آلفای کرونباخ محاسبه و مورد تأیید قرار گرفت. درنهایت نتایج تحلیل آماری در نرم افزارهای آماری علوم اجتماعی و روابط ساختاری خطی، تأییدکننده الگوی پیشنهادی پژوهش بودند، به این معنی سبک رهبری رابطه مدار، تبیین کننده مناسبی از درگیری شغلی، خلاقیت کارکندان و همچندین انگیزش شغلی بوده و روابط مفروض در مدل به جز رابطه سبک وظیفه مدار و انگیزش نیز به طور معنی داری مورد تأیید واقع شدند . سایر نتایج، حاکی از رتبه ابعاد و شاخصهای مطرح شده و نیز برازش و درجه تقریب مناسب مدل در جامعه مورد مطالعه است.

کلمات کلیدی:
سبک رهبری، سبک رابطهمدار، سبک ضابطهمدار، درگیری شغلی، خلاقییت کارکنیان ، انگیزش شغلی، خدمات بانکداری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/286895/