CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

افزایش مشارکت شهروندی در طراحی فضای شهری با بهره گیری از تکنیک مکان سنجی (place check)، (نمونه موردی: محله منیریه تهران)

عنوان مقاله: افزایش مشارکت شهروندی در طراحی فضای شهری با بهره گیری از تکنیک مکان سنجی (place check)، (نمونه موردی: محله منیریه تهران)
شناسه ملی مقاله: ASUSC01_343
منتشر شده در اولین کنفرانس معماری و فضاهای شهری پایدار در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

مرتضی خیاط پور نجیب - دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، گروه شهرسازی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی زنجان، ایران
احسان رنجبر - دکترای معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس تهران، ایران
قطب الدین صادقی - دکترای هنرهای نمایشی، گروه نمایش، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی تهران، ایران

خلاصه مقاله:
نقش انکار ناپذیر مردم در حل مسائل و مشکلات جامعه شهری، ضرورت مشارکت مردم در فرایند طراحی شهری با تدوین تکنیک هایی که به راحتی توسط همگان قابل استفاده باشد را تبدیل به یکی از دغدغه های این رشته و حرفه نموده است . طراحی شهری جهت آفرینش مکان های شهری مطلوب و ارتقاء کیفیت مکان های موجود همواره نیازمند عمل سنجش کیفیت فضاهای همگانی است. تکنیک مکان سنجی (پلیس چک) یکی از تکنیک های جدید طراحی شهری است که برای مشارکت دادن مردم و شهروندان عادی در ارزیابیمحیط های شهری تدوین گردیده است . هدف از این پژوهش بررسی روند، روش و ابزار (پلیس چک) در ایجاد مشارکت شهروندان در طراحی شهری است. نمونه موردی این پژوهش محله منیریه در منطقه 11 شهرداری تهران است. در این پژوهش ضمن جمع آوری اطلاعات به صورت مشاهده ای، پرسش نامه و مطالعات میدانی با تحلیل داده ها در محیط نرم افزار و تهیه جداول و نمودارها به تجزیه و تحلیل موضوع پرداخته شده است . استنباط آماری از داده ها مشخص ساخت که استفاده از این تکنیک می تواند از عوامل مؤثر در ایجاد و افزایش مشارکت شهروندان در فضاهای عمومی شهر تهران باشد و استفاده از این روش، اقدام مؤثری برای افزایش کیفیت فضاهای عمومی شهری است.

کلمات کلیدی:
مکان سنجی، مشارکت، شهروندان، فضای شهری، محله منیریه تهران

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/294997/