CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارایه ا لگویی جهت سنجش و تحلیل توانمندی های فناورانه در صنعت خدمات مهندسی پتروشیمی و الویت بندی ابعاد فناورانه (تحقیق موردی: شرکت مهندسی و طراحی همپا انرژی)

عنوان مقاله: ارایه ا لگویی جهت سنجش و تحلیل توانمندی های فناورانه در صنعت خدمات مهندسی پتروشیمی و الویت بندی ابعاد فناورانه (تحقیق موردی: شرکت مهندسی و طراحی همپا انرژی)
شناسه ملی مقاله: ICMNG01_283
منتشر شده در اولین کنفرانس بین المللی مدیریت در قرن ۲۱ در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

سودابه ایزدی - دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج ،(نویسنده مسوول)
عباس خمسه - دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
مهرداد حسینی شکیب - دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

خلاصه مقاله:
شرکت مهندسی و طراحی همپا انرژی (هدکو) با زمینه فعالیت مهندسی اصولی، مهندسی تفصیلی و خدمات خرید پروژه های نفت، گاز و پتروشیمی در شیراز واقع شده است. این شرکت دارای کلیه بخشهای مهندسی شامل فرایند، پایپینگ، سازه، مخازن، ماشینآلات، برق و ابزاردقیق میباشد . شرکت همپا انرژی دارای یک فناوری منحصر بفرد نرم افزاری، بنام HTMS) Hedco Total Management System) به منظور مدیریت پروژه های تکنولوژیکی خود در زمینه های مهندسی، تدارکات، اجرا، کنترل و مانیتورینگ می باشد. از فناوری های برجسته ی این شرکت می توان لیسانس هدکو برای واحد آمونیاک، طراحی ریفرمرهای کاتالیستی، دانش فنی طراحی مخازن سرد، راهبری کنسرسیوم تدبیر انرژی ارم، بستر نرم افزاری جدید برای فعالیت های مهندسی AVEVA را نام برد. از عوامل اساسی در عدم موفقیت بکارگیری فناوری برای کسب مزیت رقابتی در بنگاهها، عدم آگاهی و شناخت سطح قابلیت های فناورانه بنگاه و استفاده از آنها در جهت مزیت های نسبی می باشد. مدل های سنجش توانمندی های فناورانه ابزاری است که به منظور تعیین قابلیت های موردنیاز برای اجرای الویت های فناوری بکار می رود. این سنجش نه تنها حوزه های ضعیف و مشکل ساز بنگاه را شناسایی می کند، بلکه به مزیت های نسبی بنگاه نیز توجه داشته و آنها را مشخص می سازد. پژوهش حاضرالگویی بومی جهت سنجش و تحلیل توانمندی های فناورانه صنعت خدمات مهندسی پتروشیمی ارائه نموده و بر اساس آن توانمندی های فناورانه شرکت همپا انرژی را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد. پژوهش بصورت پیمایشی بوده و با استفاده از ابزار پرسشنامه صورت گرفته و جامعه آماری با تست کوکران تعیین شده است.

کلمات کلیدی:
فناوری، نوآوری، توانمندی های فناورانه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/311634/