CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ساختار مولکولی وتر خم کنده عمقی بندهای انگشت اسب پس از درمان موارد تجربی جراحت توسط بتا آمینو پروپیونیتریل فومارات (BAPN-f)

عنوان مقاله: ساختار مولکولی وتر خم کنده عمقی بندهای انگشت اسب پس از درمان موارد تجربی جراحت توسط بتا آمینو پروپیونیتریل فومارات (BAPN-f)
شناسه ملی مقاله: JR_JVR-56-2_026
منتشر شده در شماره 2 دوره 56 فصل Summer در سال 1380
مشخصات نویسندگان مقاله:

کامران سرداری - گروه آموزشی علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
ایرج نوروزیان - گروه آموزشی علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
بتا آمینو پروپیونیتریل فومارات (BAPN-f) یک ماده شیمیایی با اثرات قوی ضد بافت اسکار می باشد. این ماده شیمیایی به واسطه ممانعت آنزیمی از ایجاد ارتباطات عرضی بین الیاف کلارن بویژه HP Crosslinking) HP) جلوگیری می کند. تا کنون تأثیر این ماده شیمیایی بر ساختار مولکولی وتر خم کننده عمقی بندهای انگشت در اسب گزارش نشده است. اما گزارشهای اندکی دال بر اثرات مثبت این ماده شیمیایی در التیام وترهای حاد و تحت حاد وجود دارد. در این مطالعه اثرات بتا آمینو پروپیونیتریل فومارات بر ساختار مولکولی وتر به میزان 0/9 میلیگرم در هر میلی لیتر دارو در جراحات تجربی وترهای خم کننده اسب در مقایسه با اثرات التیامی سرم فیزیولوژی مورد ارزیابی قرار گرفته است. در این تحقیق تعداد 8 رأس اسب دورگ به ظاهر سالم با میانگین سنی 7 سال و میانگین وزن 320 یلوگرم مورد استفاده قرار گرفتند، تحت بیهوشی عمومی و با روش Splitting به صورت زیگ زاگ جراحات در طول 3 سانتیمتر وتر خم کننده عمقی یک اندام قدامی درهر اسب ایجاد، سپس اسبها به صورت تصادفی به دو گروه 4 رأسی تقسیم شدند و به ترتیب 0/9BAPN-fمیلگرم در هر میلی لیتر و 0/9NaCl درصد را به صورت تزریق داخل وتری دریافت نمودند، عمل تزریق داخل وتری به صورت یک روز در میان برای 5 نوبت متوالی تکرارشد.شصت روز پس از آخرین تزریق داخل وتری اسبها معدوم و به شکل متعارف نمونه های لازم جهت آنالیز بیوشیمیایی میزان DNA به دست آمده دربین دو گروه اختلاف معنی داری رانشان نداد (P<0/05). اما مقدار PSGAGs و کلاژن در گروه دریافت کننده BAPN-f به طور معنی داری بیشتر از گروه شاهد بود (P<0/05). در این بین مقدار ارتباطات عرضی از نوع HP در حیوانات دریافت کننده BAPN-f نیز به طور معنی داری کمتر از گروه شاهد بود. با توجه به یافته های حاصل از این مطالعه، تزریق داخل وتری BAPN-f به میزان 0/9 میلیگرم در میلی لیتر قویاً مانع ارتباطات عرضی از نوع HP در ابتدای روند التیام بین الیاف کلاژن شده و به طور معنی داری به التیام وترها کمک می کند.

کلمات کلیدی:
اسب، تورم وتر، بتا آمینوپروپیونیتریل، کلاژن، ارتباطات عرضی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/349917/