CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

استفاده از ارزیابی چرخه حیات با رویکرد تحلیل چند متغییره در مدیریت پسماند های شهری (مطالعه موردی شاهین شهر)

عنوان مقاله: استفاده از ارزیابی چرخه حیات با رویکرد تحلیل چند متغییره در مدیریت پسماند های شهری (مطالعه موردی شاهین شهر)
شناسه ملی مقاله: NCGTSD01_220
منتشر شده در اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

اصغر شفیعی - کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست-آلودگی زیست محیطی دانشکده محیط زیست و انرژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
نعمت الله جعفرزاده - دانشیار دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
لعبت تقوی - استاد یار دانشکده محیط زیست و انرژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
قاسمعلی عمرانی - استاد دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی ودر مانی تهران

خلاصه مقاله:
ارزیابی چرخه زندگی، یکی از روش های پیشرفته مدیریت محیط زیست محسوب می شود،در منابع علمی به آن ''تحلیل چرخهزندگی'' و ''تحلیل گهواره تا گور'' اطلاق می شود. یکی از روش های ارزیابی اثرات LCA از طبقه بندی و وزن دهی روشMET استفاده می باشد، در این روش، طبقه آثار شاخص زیست محیطی عبارتند از : آثار گرمایش جهانی (گاز های گلخانه ای)،پدیده اسیدی شدن و بارش باران های اسیدی (گاز های اسیدی)، کاهش منابع تجدید نا پذیر، اکسیداسیون فتو شیمیایی وتشکیل مه دود فتو شیمیایی و آثار سمی بر انسان. پسماند شامل کلیه مواد زائد ناشی از فعالیت هایی انسانی و حیوانی بوده کهمعمولا به شکل جامد هستند و به صورت غیر قابل استفاده و بی مصرف دور ریخته می شود. شاهین شهر در 24 کیلومتریشمال شهر اصفهان واقع گردیده است و دارای 217و73 کیلومتر مربع مساحت می باشداین شهر دارای جمعیت 160000 نفر بودهکه میزان تولید پسماند تر جمع آوری شده آن 72 تن در روز می باشد که میزان سرانه تولید پسماند در این شهر 450 گرمپسماند به ازای هر نفر در روزمی باشد .پس از شناسایی منطقه و پارامترهای مورد نیاز،داده های مورد نظر هر سناریو وارد نرمافزار IWM گردید و خروجی های نرم افزار IWM به عنوان معیار و زیر معیار و سناریو ها به عنوان گزینه های مدیریتپسماند وارد نرم افزار Expert Choice گردیدند. چهار سناریو به شرح سناریو اول : کلیه پسماند ها بدون پردازش به محل دفنمنتقل گردد،سناریو دوم: کلیه مواد آلی (مواد غذایی) موجود در پسماند برای تولید کمپوست و بقیه آنها به محل دفن منتقلگردد،سناریو سوم : مواد قابل بازیافت بازیافت گردیده و مواد آلی برای کمپوست سازی و باقیمانده مواد به محل دفن منتقلمی گردد،سناریو چهارم : مواد قابل بازیافت بازیافت گردیده و مواد آلی برای کمپوست سازی و باقی مانده مواد برای تولید انرژیکاربرد دارد تعریف گردیده است. نتایج نشان می دهد سناریو چهارم بیشترین اولویت را دارد و سناریو اول در اولویت دوم وجوددارد و سناریو دوم و سناریو سوم دارای اولویتی برابر می باشند.

کلمات کلیدی:
ارزیابی چرخه حیات، تحلیل چند متغییره، مدیریت پسماند های شهری، شاهین شهر

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/356844/