CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر اجرای سبک مدیریت مشارکتی و تحولگرا بر مولفه های نوین تربیتی و مهارتی دانشآموزان ابتدایی (نمونه مورد بررسی: معلمان ابتدایی شهرستان همدان)

عنوان مقاله: بررسی تاثیر اجرای سبک مدیریت مشارکتی و تحولگرا بر مولفه های نوین تربیتی و مهارتی دانشآموزان ابتدایی (نمونه مورد بررسی: معلمان ابتدایی شهرستان همدان)
شناسه ملی مقاله: EPSCONF02_0949
منتشر شده در دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی، مطالعات اجتماعی و فرهنگی در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمدقاسم سپهر - دانشجوی رشته ی تاریخ و فلسفه آ.پ دانشگاه پیام نور همدان
مریم مرادی - دبیر علوم اجتماعی آموزش و پرورش ناحیه ۱ همدان
مرجان بهزادفر - عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور همدان

خلاصه مقاله:
امروزه رویکردهای مدیریت و رهبری تحول گرایانه و مدرن ومشارکتی در تمامی ابعاد رفتاری و مدیریتی؛ به خصوص حوزه آموزشی گسترشیافته است. زیرا سبکهای رفتاری و عملکردی این نوع مدیریت موجب بهبود عملکرد در رفتارهای سازمانی شده است. مطالعات و پزوهش هایصورت گرفته نشان داده است سبک رهبری به عنوان عامل مهم و تعیین کننده در بعد افزایش عملکرد نقش داشته است.هدف این مقاله بررسی تاثیر سبک رهبری تحول گرا بر رویکردهای نوین تربیتی و مهارتی دانش آموزان ابتدایی بود. برای بررسی این موضوع430 پرسشنامه میان معلمان ابتدایی در شهرستان همدان توزیع شد.مجموعه نمرات حاصل از روش همبستگی نشان داد، ارتباط سبک های مدیریتی در سیستم های آموزشی و پرورشی با متغیرهای مستقل نشان داد به ترتیب تحصیلات، مهارهای چهارگانه، منطقه تدریس، پایگاه اقتصادی و اجتماعی، نگرش معلمان و سابقه تدریس 0/673، 0/672، 0/356، 0/382، 0/333 و 0/326 با اجرای سبک مدیریتی مشارکتی و دموکراتیک ارتباط قوی و مثبتی دارند. و در نهایت سن و جنس با ضریب 0/207- و 0/117- ارتباط منفی، ضعیف و معکوسی با اجرای سبک مدیریتی تحول گرایی داشته اند. معلمانی که سن کمی دارند گرایش بیشتری به اجرای سبک مدیریتی تحول گرایی داشته اند. و زنان در مقایسه با مردان گرایش کمتری به اجرای سبک مدیریتی تحول گرایی داشته اند. نتایج نشانداد؛ در سبک مدیریتی مشارکتی مولفه های مهارتی و تربیتی، مهارتهای استدلال، سازماندهی اطلاعات و تفسیر اطلاعات با سایر شیوه هایمدیریتی متفاوت و معنادار و در سطح بالایی بود. در حالیکه در سبک های دیگر تفاوت میانگین ها در خصوص مولفه های تربیتی و مهارتی با همدیگر کمتر و غیرمعنادار بود.ضرایب تحلیل مسیر نشان داد؛ اجرای شیوه های تحول گرا با ضریب 0/364، سن با ضریب 0/286، سطح تحصیلات با ضریب 0/272 و نگرش با ضریب 0/221 و پایگاه اقتصادی و اجتماعی با ضریب 0/181 بیشترین تاثیر را داشته اند. آنچه در این پژوهش یافته شد؛ مشخص شد که خصوصیات رهبری و مدیریت مشارکتی و تحول خواه و همچنین تقویت عوامل نیازهای مادی و معنوی معلمان علاوه بر ارتقای سطح تحصیلی، موجب تقویت عملکرد مثبت و اصول اخلاقی دانش آموزان خواهد شد.

کلمات کلیدی:
سبک رهبری تحول گرا، رویکردهای نوین تربیتی و مهارتی، دانش آموزان ابتدایی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/395073/