CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

رابطه بهرهمندی از شبکه های اجتماعی و ارزشهای فرهنگی- اجتماعی دانشجویان (نمونه موردی: دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی)

عنوان مقاله: رابطه بهرهمندی از شبکه های اجتماعی و ارزشهای فرهنگی- اجتماعی دانشجویان (نمونه موردی: دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی)
شناسه ملی مقاله: HIDDEN06_009
منتشر شده در ششمین همایش سراسری آسیب های پنهان زیست دانشجویی در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

محسن معروفی - کارشناسی ارشد برنامه ریزی رفاه اجتماعی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه علامه طباطبایی تهران
اسعد خانی - کارشناسی ارشد برنامه ریزی رفاه اجتماعی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه علامه طباطبایی تهران
کاوه قادری بگه جان - دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشکده روانشناسی، دانشگاه علامه طباطبایی تهران

خلاصه مقاله:
شبکه های مجازی به عنوان یکی از جدیدترین فناوری در زمینه ارتباطات جمعی، ارائه دهندگان فضای جهانی در حوزه های متعدد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی هستند که به کاربران برای حفظ روابط اجتماعی موجود، پیدا کردن دوست جدید، تغییر و تکامل سایت ها و شرکت و سهیم شدن در تجربه ها کمک می کنند و زمینه عضویت، فعالیت و مشارکت هدفمند کاربران را فراهم می آورند. یکی از تأثیراتی که شبکه های اجتماعی بر کاربران می گذارند تغییر در نگرش آنان به مسائل اجتماعی و ارزشهای اجتماعی- فرهنگی آنان است. در این پژوهش با استفاده از پرسشنامه به بررسی تأثیرات شبکه های اجتماعی مجازی بر ارشهای فرهنگی-اجتماعی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی پرداخته شده است. جامعه آماری 1260 نفر بوده که نمونه آماری بر اساس فرمول کوکران 293 نفر انتخاب شد و برای پرهیز از خطای ناشی از پرسشنامه های ناقص 300 نفر مورد پرسش قرار گرفتند که نهایتاً کل 300 نفر در ارزیابی لحاظ شدند. نتایج توصیفی نشان می دهد که ضریب نفوذ شبکه های اجتماعی بین دانشجویان حدود 79درصد است و حضور دختران و پسران دانشجو در شبکه های اجتماعی تقریباً یکسان است. نتایج تحلیلی نشان می دهد که همبستگی ضعیفی بین تنوع اهداف در استفاده از شبکه های اجتماعی، دایره دوستان و تنوع فعالیت های افراد با متغیرهای وابسته (فردگرایی، نگرش به رابطه با جنس مخالف، پایبندی به باورهای دینی) وجود دارد. نبود همبستگی قوی بین استفاده از شبکه های اجتماعی به عنوان متغیر مستقل با ارزشهای فرهنگی به عنوان متغیر وابسته مؤید نظریه انگلهارت مبنی بر موقتی بودن تفاوت های ارزشی فرهنگی - اجتماعی محیط دانشجویی است. و انتظار می رود دانشجویان با خروج از دانشگاه به ارزشهای محیط اجتماعی خود بیشتر نزدیک شودند

کلمات کلیدی:
شبکه های اجتماعی مجازی، ارزشهای فرهنگی – اجتماعی، تغییرات ارزشی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/400519/