CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقایسه تأثیر ساختار خانواده دموکراتیک و استبدادی بر میزان مشارکتاجتماعی (مطالعه موردی دانشجویان پیام نور شهرستان هرسین)

عنوان مقاله: مقایسه تأثیر ساختار خانواده دموکراتیک و استبدادی بر میزان مشارکتاجتماعی (مطالعه موردی دانشجویان پیام نور شهرستان هرسین)
شناسه ملی مقاله: EPCONF01_045
منتشر شده در اولین کنگره علمی پژوهشی سراسری توسعه و ترویج علوم تربیتی و روانشناسی،جامعه شناسی و علوم فرهنگی اجتماعی ایران در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

رضا رستمی - عضو هیات علمی و مربی گروه مدیریت دانشگاه پیام نور
صابر شکری - عضو هیات علمی و مربی گروه حسابداری دانشگاه پیام نور
خدیجه بابایی - کارشناسی ارشد جامعه شناسی و مدرس مدعو دانشگاه پیام نور واحد هرسین

خلاصه مقاله:
ارزش هایی که فرد می پذیرد و نقش های گوناگونی که از او انتظار می رود انجامشان دهد، نخست در چارچوب محیط خانواده آموخته می شود. از آنجا که ساختارهای خانواده بسیار متفاوت است ، دامنه تماسهای که فرد تجربه می کند یکسان نیست . این پژوهش به مقایسه تأثیر ساختار خانواده دموکراتیک و استبدادی بر میزان مشارکت اجتماعی دانشجویان پرداخته است.روش انجام این پژ وهش روش پیمایش با استفاده از تکنیک پرسشنامه و با کمک روش نمونه گیری تصادفی از بین 1300 نفر از دانشجویان پیام نور شهرستان هرسین 350 نفر دانشجو به عنوان نمونه انتخاب شده است.در این پژوهش از پرسشنامه مربوط به روابط خانوادگی با استفاده از مدل بومریند استفاده شده است و دو نوع شیوه ی تربیتی دموکراتیک و استبدادی مورد بررسی قرار گرفته .استنباط آماری از داده ها وجود نوعی همبستگی و ارتباط معنادار بین دو متغیر ساختار خانواده و مشارکت اجتماعی را نشان داده است . همچنین معلوم شد که متغیر تحصیلات والدین بر میزان مشارکت تأثیر دارد و شغل والدین بر مشارکت تأثیر چندانی ندارد.

کلمات کلیدی:
خانواده گسترده، خانواده هسته ای، مشارکت اجتماعی، ساخار مستبدانه ،ساختار دموکراتیک

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/408182/