CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی وضعیت و غنای تیره قوشیان Accipitridae در ایران Accipitridae

عنوان مقاله: بررسی وضعیت و غنای تیره قوشیان Accipitridae در ایران Accipitridae
شناسه ملی مقاله: IRANEIA12_018
منتشر شده در دوازدهمین همایش ملی ارزیابی اثرات محیط زیستی ایران در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

حامد بیدل - کارشناس ارشد، گروه ارزیابی و آمایش سرزمین، دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران.
جمال نقره ای - کارشناس ارشد، گروه ارزیابی و آمایش سرزمین، دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران.
منصور علی آبادیان - دانشیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد.

خلاصه مقاله:
در ایران مطالعات محدودی در زمینه پرندگان و به خصوص راسته شاهین سانان و تیره قوشیان صورت گرفته است. توزیع و وضعیت اکثر گونههای ایران اعم از پرندگان نیز در ایران بهطور دقیق مشخص نشده است. ما در این تحقیق با توجه به چهار منبع اطلاعاتی درباره Birdlife توزیع جغرافیایی تیره قوشیان اعم از: علیآبادیان ( 1392 شمسی)، پورتر ( 1996 میلادی)، منصوری ( 1387 شمسی) و سازمان 2009 میلادی، به بررسی توزیع گونههای تیرهی قوشیان و غنای گونهای این تیره در ایران و استانهای خراسان، با International استفاده از سامانهی اطلاعات جغرافیایی پرداخته ایم. بر اساس نتایج این تحقیق از 238 گونهی شناسایی شده از تیرهی قوشیان در جهان، 36 گونه در ایران و 27 گونه در استانهای خراسان حضور دارند. 30 گونه از 36 گونه در ایران زادآور و 19 گونه از 27 گونه در استانهای خراسان زادآور هستند. بیشترین توزیع و غنای گونهای تیرهی قوشیان به ترتیب: در شمال و شمالغرب ایران، سپس مناطق مرتفع به موازات رشتهکوههای البرز و زاگرس و در پایان کویرهای مرکزی ایران میباشد. استانهای خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسانجنوبی نیز بهترتیب دارای بیشترین تا کمترین غنای گونهای تیرهی قوشیان میباشند. بعلاوه در این پژوهش، نسبت گونه های هر جنس نسخهی 9,2 برای ArcMap از تیره ی قوشیان، در جهان، ایران و استان های خراسان بررسی شده است. در این تحقیق از نرمافزار تعیین توزیع و غنای تیرهی قوشیان در ایران استفاده شد.

کلمات کلیدی:
توزیع پرندگان, غنای گونه ای, قوشیان, ایران, خراسانGIS

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/410510/