CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تطبیقی تزیینات طاق در مدارس (نمونه موردی: مطالعه طاق مدارس در مدرسه چهارباغ و مدرسه ملاعبدالله در اصفهان)

عنوان مقاله: بررسی تطبیقی تزیینات طاق در مدارس (نمونه موردی: مطالعه طاق مدارس در مدرسه چهارباغ و مدرسه ملاعبدالله در اصفهان)
شناسه ملی مقاله: NSIA02_051
منتشر شده در دومین همایش ملی معماری ،عمران و توسعه نوین شهری در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

یزدان سلطانی - کارشناس ارشد معماری و دانشجوی مقطع دکتری، گرایش برنامه ریزی شهری و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
پریا عزیزی - دانشجوی مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

خلاصه مقاله:
مورخان معتقدند که تأسیس مدرسه از شرق ایران شروع گردید بنابراین باید در شرق ایران نوع معماری آن را تعیین کرد. قبل از پیدایش نظامیه ها، مدارس در مناطق مختلف دارای معماری های گوناگون بودند ولی از دوره سلجوقیان و به دستور نظام الملک مدارس دارای معماری هم شکل و واحدی شدند. از جمله می توان گفت وجود طاق های بلند و وصی من تقاطع های عالی و خوش آهنگ انحنا های تن در مدارس فضاهایی را نشان می دهد که آزادانه همچون موج هایی در یکدیگر فرو رفته اند. از آنجا که علم و آگاهی هسته اصلی اسلام است لذا ساختمان در خدمت دین درآمده است. مدرسه ملا عبدالله و مدرسه چهارباغ در اصفهان از نمونه های باشکوه مدارس دوره صفوی می باشند که از جمله خصوصیات معماری این مدارس می توان به دیوارهای قطور و بنای سنتی (کلاسیک) دو و چهار ایوانی آن و طاق های بلند و وسیله این بناهای عظیم اشاره کرد. این مقاله که حاصل مشاهدات ایمی، تحقیقات میدانی و مطالعاتی می باشد، به شیوه توصیفی - تطبیقی، سعید در واکاوی و بررسی تزیینات طاق های بلند در دو مدرسه چهارباغ و ملک عبدالله داشت و در انتها با نتایج سنجیده سعی در کشف ماهیت من روابط بین متغیرها و اصول و قوانین را خواهد داشت.

کلمات کلیدی:
اصفهان، مدرسه چهارباغ ، مدرسه ملا عبدالله ، تزیینات ، طاق

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/418398/