CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

کارایی روش هیدرولوژیکی حدوسط دسته ها نسبت به منحنی سنجه یک خطی و دوخطی در برآورد بار معلق رودخانه ها ( مطالعه موردی : حوزه آبخیز طالقان )

عنوان مقاله: کارایی روش هیدرولوژیکی حدوسط دسته ها نسبت به منحنی سنجه یک خطی و دوخطی در برآورد بار معلق رودخانه ها ( مطالعه موردی : حوزه آبخیز طالقان )
شناسه ملی مقاله: WATERSHED04_020
منتشر شده در چهارمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران مدیریت حوزه های آبخیز در سال 1386
مشخصات نویسندگان مقاله:

امین ذرتی پور - فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی آبخیزداری،دانشکده منابع طبیعی دان
شهرام خلیقی سیگارودی - استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
نگار شمس المعالی - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بیابانزدایی، دانشکده منابع طبیعی دانشگ

خلاصه مقاله:
یکی از مسائل آ بخیزداری که متخصصان و مهندسان طراح تاسیسات آبی با آن مواجه هستند، دستیابی به مبانی نظری و نحوه طراحی تاسیسات مهار رسوب در رودخانه ها، آبگیرها و شبکه های آبیاری می باشد . به همین دلیل، آگاهی از میزان مواد جامد رسوبی که توسط جریان حمل و یا ترسیب می گردد، جزء اطلاعات لازم و اولیه برای اجرای هر پروژه منابع آبی است . هدف از انجام این تحقیق، تعیین کارایی و ارزیابی روشهای هیدرولوژیکی ( آماری ) متداول در برآورد بار معلق رودخانه و همچنین انتخاب بهترین روش برآورد رسوب می باشد که بر روی ایستگاه هیدرومتری گلینک در حوزه آب خیز طالقان به انجام رسید . در نهایت برای کل داده ها، روش حدوسط با مقدارخطای 2170/6 تن در روز به عنوان روش های مناسب و روش دوخطی با خطای 2325/9 تن در روز به عنوان روش نامناسب مشخص گردید . با تغییر در نوع داده مورد استفاده در روشهای هیدرولوژیکی ثابت 3) روش هیدر ولوژیکی ) ، انتخاب روش بهینه تغییر می یابد . همچنین مقادیر خطا ی مطلق برآوردی در کلیه روشهای اصلاحی استفاده شده در این مطالعه با روند تغییرات رسوب معلق عبوری از ایستگاه رابطه مستقیم دارند، ولیکن این روند در روشهای متفاوت دارای شدتهای متفاوتی می باشد

کلمات کلیدی:
منحنی سنجه رسوب، بار معلق رودخانه، حدوسط دسته ها، حوزه طالقان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/44829/