CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثرسنجی استفاده از COORDINATION در تقاطع های متوالی با فاصله ی کم با استفاده از سیستم SCATS ( نمونه موردی ؛ بررسی تقاطع های لشگر و بیسیم در محور خیابان ملک الشعرای بهار شهر مشهد )

عنوان مقاله: اثرسنجی استفاده از COORDINATION در تقاطع های متوالی با فاصله ی کم با استفاده از سیستم SCATS ( نمونه موردی ؛ بررسی تقاطع های لشگر و بیسیم در محور خیابان ملک الشعرای بهار شهر مشهد )
شناسه ملی مقاله: NCCESDR02_094
منتشر شده در همایش ملی مهندسی عمران و پژوهشهای نیاز محور در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

مرتضی مصطفوی نژاد - کارشناسی عمران، موسسه آموزش عالی خاوران، عضو گروه مشاوران جوان شهرداری مشهد
سجاد حسین پور - دانشجوی کارشناسی ارشد ترافیک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب

خلاصه مقاله:
با توجه به افزایش روزافزون سفرهای درون شهری و حجم ترافیک در شهرهای کشور به ویژه کلان شهرهایی نظیر مشهد، جهت کاهش زمان سفرهای درون شهری از طرق مختلفی استفاده می شود که نصب چراغ های فرماندهی به عنوان یکی از اجزای مهم و کلیدی در تقاطعات، نقش مؤثری در کنترل جریان ترافیک برعهده دارند. در کنار آن، تجهیز این تقاطعات به سیستمهای کنترل هوشمند جهت نظارت و اتخاذ تصمیم های لحظه ای بر جریان ترافیک د نرم افزار SCATS از دیگر اصول اساسی جهت دسترسی به هدف فوق می باشد. در حال حاضر سیستم کنترل هوشمند ترافیک در مشهد و دیگر کلان شهرهای کشورمان مورداستفاده قرار گرفته است. این سیستم باتمام پیچیدگی ها و محدودیت در استفاده تخصصی از آن، از کارایی بالایی برخوردتار می باشد. یکی از بزرگترین معضلاتی که در حال حاضر طراحان با آن مواجه هستند نحوه ایجاد COORDINATION و یا همان ارائه موج سبز در تقاطعات شهری مجهز به سیستم SCATS می باشد. این مشکل زمانی خود را بیش از پیش نشان می دهد که فازبندی تقاطع های موجود شرایط هماهنگ شدن را بنا به دلایل متعددی دارا نباشند. علاوه بر این عدم تناسب زمانبندی در چنین تقاطعاتی معضل دیگر طراحان در اجرای هماهنگ سازی تقاطعات می باشد. از این رو مطالعه و تحقیق بر روی هماهنگ سازی تقاطع ها می تواند گام مهمی جهت جلوگیری از به وجود آمدن ازدحام و پس زدگی صف در یک شبکه و یکی از بهترین راهکارها جهت برقراری جراین ترافیک پیوسته باشد. در این مقاله سعی بر آن است که ضمن بررسی شرایط هماهنگ شدن چند تقاطع فرماندهی، با معرفی موج سبز پیشرو و معکوس، تقاطع های لشگر و بیسیم در محور ملک الشعرای بهار شهر مشهد را با هم هماهنگ نموده و با بررسی نتایج مطالعات میدانی، قبل و بعد از اجرای موج سبز، میزان اثرسنجی استفاده از این سیستم مورد تحلیل قرار گرفته و بتوان دستورالعملی کلی در راستای هماهنگی تقاطع های متوالی با استفاده از سیستم SCATS ارائه داد.

کلمات کلیدی:
اثرسنجی، COORDINATION ،تقاطع متوالی با فاصله کم، SCATS

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/461263/