CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

استفاده از پیش نشانگر گرما-لرزه ای و کاربرد پالایه موجک در زلزله های زرند (1383 )، راور ( 1383 )، ریگان ( 1389 ) و گوهران ( 1392 )

عنوان مقاله: استفاده از پیش نشانگر گرما-لرزه ای و کاربرد پالایه موجک در زلزله های زرند (1383 )، راور ( 1383 )، ریگان ( 1389 ) و گوهران ( 1392 )
شناسه ملی مقاله: SGSI19_195
منتشر شده در نوزدهمین همایش سالانه انجمن زمین شناسی ایران و نهمین همایش ملی زمین شناسی دانشگاه پیام نور در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

سینا صابرماهانی - دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوفیزیک، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی کرمان
محمدرضا سپهوند - استادیار گروه ژئوفیزیک دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی کرمان

خلاصه مقاله:
در این مقاله سعی شده است که با استفاده از پیش نشانگر دمایی اطلاعات مربوط به پیش بینی زلزله انجام شود. با توجه به لرزه خیزی ایران و قرار گرفتن آن روی کمربند لرزه ای آلپ-هیمالیا، پرداختن به مطالعات زلزله شناسی امری ضروری است. در این مطالعه با استفاده از پیش نشانگر گرما لرزه ای سعی در تشخیص بی هنجاری قبل از زلزله شد. در این راستا با اتخاذ تصاویر ماهواره ای TERRA و سنجنده MODIS و به تبع پژوهش مورد نظر، باندهای حرارتی (باند 31 و 32 ) این تصاویر را مورد بررسی قرار داده و با استخراج دمای ناحیه رومرکز زلزله سری زمانی این زلزله ها تشکیل شد. سپس با استفاده از داده های AT اثر دمای جو از سری زمانی سطح زمین حذف شده و نهایتا پالایه موجک با موجک هار روی این سری زمانی اعمال شد. در نهایت مشخص شد که سری زمانی دمایی قبل از زلزله دارای بیشینه و کمینه قبل از زلزله است.

کلمات کلیدی:
زلزله شناسی; پیش بینی زلزله; پالایه موجک; سری زمانی; سنجنده MODIS

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/475810/