CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی کارایی روش های آماری چند متغیره و AHP در پهنه بندی خطر زمین لغزش مطالعه موردی: حوزه آبخیز خارستان(شهرستان اقلید)

عنوان مقاله: ارزیابی کارایی روش های آماری چند متغیره و AHP در پهنه بندی خطر زمین لغزش مطالعه موردی: حوزه آبخیز خارستان(شهرستان اقلید)
شناسه ملی مقاله: PDANEF02_010
منتشر شده در دومین کنفرانس پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و علوم غذایی در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

زهرا شبانی - دانشجوی ارشد آبخیزداری، موسسه آموزش عالی هراز
کریم سلیمانی - استاد ، موسسه آموزش عالی هراز
ابراهیم امیدوار - استادیار، دانشگاه کاشان

خلاصه مقاله:
زمین لغزش ها یکی از بلایای طبیعی می باشند که سالیانه خسارات زیادی به بار می آورند. هدف از این پژوهش ارزیابی کارایی روش های آماری چند-متغیره و AHP در پهنه بندی خطر زمین لغزش در حوضه آبخیز خارستان در شمال غربی شهرستان اقلید است. با تفسیر عکس های هوایی و بازدید-های میدانی، نقشه پراکنش لغزش ها تهیه شد. با توجه به موقعیت زمین لغزش ها و نظرات کارشناسی، 9 عامل موثر در رخداد زمین لغزش های منطقه شناسایی شد. که برای هر دو روش تحلیل سلسله مراتبی و رگرسیون چند متغیره عامل شیب درصد بیشتری از زمین لغزش را به خود اختصاص داده است. پس از تجزیه و تحلیل داده ها در سیستم GIS و با استفاده از روش رگرسیون چند متغیره و فرایند تحلیل سلسله مراتبی نقشه نهایی وقوع زمین لغزش تهیه شد. نتایج نشان داد که روش تحلیل سلسله مراتبی روش مناسب تری برای پهنه-بندی زمین لغزش در این محدوده است. براساس این روش حدود 86 درصد محدوده مورد مطالعه استعداد بالایی برای وقوع زمین لغزش است.

کلمات کلیدی:
پهنه بندی، زمین لغزش، رگرسیون چند متغیره، تحلیل سلسله مراتبی، سیستم اطلاعات جغرافیایی، حوزه آبخیز خارستان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/512723/