CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

سنجش و رتبه بندی وضعیت موجود مدیریت دانش به منظور پیاده سازی آن در شرکت شهرک های صنعتی (مورد مطالعه: حوزه معاونت صنایع کوچک شرکت شهرک های صنعتی استان های کشور)

عنوان مقاله: سنجش و رتبه بندی وضعیت موجود مدیریت دانش به منظور پیاده سازی آن در شرکت شهرک های صنعتی (مورد مطالعه: حوزه معاونت صنایع کوچک شرکت شهرک های صنعتی استان های کشور)
شناسه ملی مقاله: IKMC08_084
منتشر شده در هشتمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین المللی مدیریت دانش در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

غلامرضا خوش فر - دکترا، جامعه شناسی، عضو هیئت علمی دانشگاه گلستان
بابک سرخپور - دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات گرایش مدیریت دانش، دانشگاه فردوسی مشهد
سیدرضا مسلمی عقیلی - دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت کارآفرینی، مقابل شرکت شهرک های صنعتی استان گلستان
عباس خراسانی - دانش آموخته کارشناسی مهندسی صنایع، شرکت شهرک های صنعتی استان گلستان

خلاصه مقاله:
هدف این پژوهش شناسایی، سنجش و رتبه بندی وضعیت موجود مدیریت دانش و ابعاد شش گانه آن (شناخت، هدف گذاری، ایجاد، زهیر، به اشتراک گذاری و به کارگیری) به منظور مقایسه آن با شرایط بدت پیاده سازی مدیریت دانش در شرکت شهرک های صنعتی می باشد. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه کارکنان اعم از مدیران، کارشناسان و کارمندان شرکت شهرک های صنعتی 28 استان کشور می باشد که از میان آن ها 136نفر مورد مطالعه قرار گرفتند . افسر سنجش پرسش نامه بومی سازی شده مدیریت دانش بود که ده بار آن از طریق مراجعه به متخصصین و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفا ی کرونباخ 0/818 مورد تأیید قرار گرفت. از کل پست بسیار 100 نفر مرد و 36 نفر زن بودن. میانگین سن پاسخ گویان 36 سال و میانگین سابقه کار آن ها در حد نه سال بوده است. یافته های تحقیق نشان داد که میانگین سطح مدیریت دانش در شرکت شهرک های صنعتی استان های کشور در حد نزدیک به متوسط ( 2/897 از 5) می باشد. مقایسه ابعاد مدیریت دانش نشان داد که شناخت دانش ( 3/619 از 5) در بالاترین سطح و ایجاد و به کارگیری دانش ( 2/701 از 5 ) در پایین ترین سطح قرار دارد. نتایج حاصل از رتبه بندی سطح مدیریت دانش و شرکت شهرک های صنعتی 28 استان کشور نشان داد که مدیریت دانش به ترتیب در استان های خراسان شمالی، خوزستان و کرمانشاه در وضعیت بسیار بالا، در استان های بوشهر، زنجان، ایلام، کرمان، قزوین، اردبیل، سیستان و بلوچستان و گلستان در وضعیت بالا، در استان های همدان، تهران، سمنان، خراسان جنوبی، پاسبان رضوی، فارس، مازندران، البرز، کن، آذربایجان غربی، اصفهان و کردستان در وضعیت متوسط، در استان های چهار محال و بختیاری و آذربایجان شرقی در وضعیت پایین و در استان های یزد، گیلان و مرکزی در وضعیت بسیار پایین قرار دارد. همچنین نتایج نشان دادند که از میان عوامل مؤثر بر مدیریت دانش در شرکت شهرک های صنعتی و استان های کشور، عامل فناوری اطلاعات در اولین خطبه و عامل منابع انسانی در آخرین رتبه قرار دارد. رابطه ای مثبت بین سطح تحصیلات با سطح مدیریت دانش مورد تأیید قرار گرفت. مقایسه شاخص میانگین نشان داد که سطح مدیریت دانش در میان مدیران پیش از کارشناسان، در میان کارکنان جوان پیش از کارکنان مسن و در میان کارکنان مرد بیش از کارکنان زن بوده است.

کلمات کلیدی:
سطح مدیریت دانش، رتبه بندی مدیریت دانش، پیاده سازی مدیریت دانش، شرکت شهرک های صنعتی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/532650/