CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی عملکرد و محاسبه کارایی شرکت های تأمین قطعه با استفاده از مدل های CCR و AP و ضریب بهره وری مالم کوئیست (تأمین کنندگان قطعات برقی شرکت سازه گسترسایپا)

عنوان مقاله: ارزیابی عملکرد و محاسبه کارایی شرکت های تأمین قطعه با استفاده از مدل های CCR و AP و ضریب بهره وری مالم کوئیست (تأمین کنندگان قطعات برقی شرکت سازه گسترسایپا)
شناسه ملی مقاله: AMSCONF04_338
منتشر شده در چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در مدیریت و حسابداری در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

رح الله شرف الدین - کارشناس ارشد مهندسی صنایع،دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن
امیرغلام ابری - دکتری تخصصی، استادیار گروه مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه
نقی شجاع - دکتری تخصصی، دانشیار گروه مهندسی صنایع و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن

خلاصه مقاله:
ارزیابی عملکرد و محاسبه کارایی واحدهای مختلف همواره یکی از چالش برانگیزترین مسائلی بوده که مدیران با آن مواجه بودند، لذا ارزیابی عملکرد سازمان ها و شرکت ها و تعیین رتبه بندی و کارا بودن و یا ناکارا بودن کمک شایانی به مدیران در تصمیم گیری های آتی سازمان و ادامه روند کارشان می کند.جهت ارزیابی کارایی واحد های مختلف روشهای متفاوتی وجود دارد که تحلیل پوششی داده ها از محبوبیت و کاربرد بسیاری در اندازه گیری کارایی برخوردار می باشد. یکی از معایب مدلهای پایه ای تحلیل پوششی داده ها عدم قدرت تفکیک پذیری و رتبه بندی دقیق واحدها می باشد که برای رفع این مشکل از مدل اندرسون و پیترسون که از مدل های پرکاربرد تحلیل پوششی داده ها در رتبه بندی واحدها می باشد، استفاده می گردد.تحقیق حاضر از نظر هدف، از نوع تحقیقات کاربردی محسوب می شود. جامعه آماری این تحقیق شرکتهای تأمین قطعات برقی وابسته به شرکت سازه گستر سایپا می باشد. انتخاب نهاده ها و ستاده ها در این تحقیق با نظر استاد راهنما و با توجه به تحقیقات مشابه، مصاحبه و نظرسنجی از کارشناسان و خبرگان انجام گرفته است. در نهایت با توجه به تجزیه و تحلیل های انجام شده و با استفاده از نرم افزار GAMS از میان مدل های متعدد تحلیل پوششی داده ها، مدل CCR ورودی محور به منظور ارزیابی کارایی شرکتهای تأمین قطعات برقی شرکت سازه گستر سایپا انتخاب شده است. نتایج مدل اندرسون پیترسون نشان داد که شرکت کاوش اندیشان در سال 1392 و شرکت آریا افزار شیراز در سالهای 1393 و 1394 کاراترین شرکت در میان تأمین کنندگان قطعات برقی شرکت سازه گستر سایپا می باشند.

کلمات کلیدی:
تحلیل پوششی داده ها، ارزیابی عملکرد، واحدهای تصمیم گیرنده، مرز کارایی، ضریب بهره وری مالم کوئیست

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/568089/