CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی اثرات بهداشت محیطی در کارخانه رنگ باژاک با استفاده از مدل پیشنهادی سازمان بهداشت جهانی(منطقه مدیترانه شرقی)

عنوان مقاله: بررسی اثرات بهداشت محیطی در کارخانه رنگ باژاک با استفاده از مدل پیشنهادی سازمان بهداشت جهانی(منطقه مدیترانه شرقی)
شناسه ملی مقاله: IRANEIA14_003
منتشر شده در چهاردهمین همایش ملی ارزیابی اثرات محیط زیستی ایران در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

حمیده آبراری - دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته آلودگی محیط زیست، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
سیدعلی جوزی - دانشیار گروه محیط زیست ،دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال(مسئول مکاتبات
سعید ملماسی - استادیار گروه محیط زیست ، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

خلاصه مقاله:
این مطالعه با هدف بررسی اثرات بهداشت محیطی کارخانه رنگ باژاک با استفاده از مدل سازمان بهداشت جهانی(منطقه مدیترانه شرقی) به انجام رسید. بدین منظور جهت تجزیه و تحلیل اثرات از روش پیشنهادی در مرکز منطقه مدیترانه شرقی موسوم به روش چک لیست سنجشی همطرازی و تکنیک های فرآیند تحلیل سلسله مراتبی AHP استفاده شد.ابتدا در روش چک لیست از طریق تجزیه وتحلیل آثار پروژه، معیارها و شاخص های مورد نظر مشخص و جهت تعیین نهایی معیارها از پرسشنامه خبرگان استفاده شد. به منظور الویت بندی معیار ها و شاخص ها و به دست آوردن اوزان مربوطه، از روش AHP در قالب تکنیک بردار ویژه با به کارگیری نرم افزار Expert choice استفاده و شاخص نهایی از طریق مجموع حاصلضرب وزن معیار در مقیاس معیارها در هر گزینه چک لیست به دست آمد. نتایج بیان می کند محیط بیولوژیکی با وزن 674/0 الویت اول، فیزیکی و شیمیایی با وزن 226/0 الویت دوم و محیط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با وزن 101/0 الویت سوم را دارا می باشد. در محیط بیولوژیکی شاخص ها از وزن برابری برخوردارند، اما در محیط فیزیکی و شیمیایی و در بعد آلودگی، شاخص آلودگی هوا با وزن 005/1 در الویت اول، آلودگی صدا با وزن351/0 دوم، بو با وزن 201/0 سوم و فاضلاب و مواد زاید به ترتیب با وزن های 167/0 و 0974/0 سایر الویت ها را به خود اختصاص داده اند و سپس معیارهای منابع آب و خاک شناسی و زمین شناسی قرار گرفتند. در محیط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی معیار فرهنگی با شاخص اماکن فرهنگی، معیار کیفیت زندگی با شاخص بهداشت و معیار اقتصادی با شاخص اشتغال الویت های اول را دارند. در پایان تعبیه سیستم تهویه هوا و کاهش سر و صدای ناشی از دستگاه ها به عنوان مهم ترین راه کارهای تقلیل آلاینده های محیطی پیشنهاد شدند.

کلمات کلیدی:
بررسی اثرات بهداشت محیطی، سازمان بهداشت جهانی،منطقه مدیترانه شرقی، روش چک لیست سنجشی همطرازی، تکنیک AHP

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/568461/