CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحلیلی بر روش تامین مالی سهامدار پروژه در بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهری مبتنی بر مدل سوات مطالعه موردی پروژه سارا، نرجس رضوان در بافت فرسوده اطراف حرم مطهر امام رضا(ع)

عنوان مقاله: تحلیلی بر روش تامین مالی سهامدار پروژه در بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهری مبتنی بر مدل سوات مطالعه موردی پروژه سارا، نرجس رضوان در بافت فرسوده اطراف حرم مطهر امام رضا(ع)
شناسه ملی مقاله: UCONFKH01_099
منتشر شده در اولین کنفرانس شهرسازی،مدیریت و توسعه شهری در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

مرتضی جعفرزاده - معاون اقتصادی شرکت عمران و مسکن سازان ثامن، دانشجوی دکتری اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد
معصومه برجی - کارشناس مدیریت شیوه های نوین تامین مالی شرکت عمران و مسکن سازان ثامن
مینا جنتی - مدیریت شیوه های نوین تامین مالی شرکت عمران و مسکن سازان ثامن

خلاصه مقاله:
یکی از مهمترین مسایلی که در شهرداریها، دولت و سایر نهادهای متولی همواره مورد توجه بوده بحث تامین مالی پروژه هاست. در همین راستا سازمان مجری طرح نوسازی و بهسازی بافت فرسوده اطراف حرم مطهر امام رضا (ع) در مشهد مقدس ب ه عنوان نهاد متولی، در راستای تشویق همگانی به سرمایهگذاری و مشارکت در نوسازی و بهسازی این بافت، اقدام به استفاده از روش های متنوع تامین مالی نموده است. یکی از این روشها سهامدار پروژه است که در پروژه های سارا، نرجس و رضوان در شهرداری مشهد اجرا شده و با چالشهای زیادی رو به رو بوده است. هدف از این پژوهش تعیین قوتها، ضعفها، فرصتها و تهدیدهای این روش تامین مالی با استفاده از روش دلفی و الگوی تجزیه و تحلیل سوات می باشد. بدین منظور ماتریس ارزیابی عوامل داخلی (IFE (و ارزیابی عوامل خارجی (EFE (تدوین و بر اساس آن استراتژی های مورد نیاز جهت توسعه و کاربرد این روش پیشنهاد گردید. اطلاعات مورد نیاز از طریق بررسی میدانی و تکمیل پرسشنامه جمع آوری شده است. نتایج پژوهش نشان میدهد که این روش در بافت فرسوده پیرامون حرم مطهر امام رضا (ع) در شرایط فعلی در ناحیه ثبات قرار دا رد.بدین معنا که نقاط ضعف بر نقاط قوت و فرصتها بر تهدیدها غلبه میکند. لذا در این شرایط پیشنهاد میگردد شهرداری از استراتژی محافظهکارانه (WO (برای پیشبرد اهداف خود در این روش تامین مالی استفاده نماید. در این شرایط سازمان مجری و مدیریت شهری بافت فرسوده مشهد بایستی با استفاده از مزیتهایی که در فرصتهای محیطی این روش نهفته است، نسبت به کاهش ضعفها برنامه ریزی نماید.

کلمات کلیدی:
بافت فرسوده، تامین مالی، روش سهامدار پروژه، ماتریس سوات، مشهد

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/584047/