CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارایه رگرسیون غیر خطی بین آزمایش های پرسیومتری و سه محوری برای تعیین مدول الاستیسیته خاک (بررسی موردی فاز نوزده پارس جنوبی)

عنوان مقاله: ارایه رگرسیون غیر خطی بین آزمایش های پرسیومتری و سه محوری برای تعیین مدول الاستیسیته خاک (بررسی موردی فاز نوزده پارس جنوبی)
شناسه ملی مقاله: ICAUCAE01_0421
منتشر شده در کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

مسیح مشکلانی - دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک خاک و پی، گروه عمران، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
البرز حاجیان نیا - استادیار، گروه عمران، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

خلاصه مقاله:
مدول الاستیسیته از مهم ترین پارامترهای مکانیکی خاک می باشد، که رابطه ی نزدیکی با سایر پارامترهای شکل پذیری خاک دارد. برای بدست آوردن مدول مذکور آزمایش های گوناگونی از جمله روش های آزمایشگاهی و تست های برجا انجام می گیرد. آزمایش های سه محوری و پرسیومتری به عنوان دو نمونه از این آزمون ها نتایج قابل قبولی برای تعیین این پارامتر ارایه می دهند. در این تحقیق مدول الاستیسیته منارد توسط آزمون پرسیومتری، و مدول الاستیسیته E50 و E100 از آزمون سه محوری تحکیم یافته زهکشی نشده از 11 گمانه مشابه که تعدادی از آنها در یک لایه با لیتولوژی تقریبا یکنواخ قرار دارند در فاز 19 پارس جنوبی بدس آمده اند. ارزیابی ها نشان می دهد که با توجه به ساختار زمین شناسی منطقه خاک های نیمه هوازده دارای مدول الاستیسیته منارد بالاتری نسب به خاک های هوازده می باشند و وجود قلوه سنگ های ماسه ای و رسی موجب بالا رفتن پارامتر مذکور شده است. همچنین در این تحقیق رابطه بین دو آزمایش پرسیومتری و سه محوری برای تعیین مدول الاستیسیته خاک منطقه مورد مطالعه به صورت رگرسیون غیر خطی و به صورت رابطه ای تجربی بیان گردیده است. با توجه به نتایج بدست آمده E50 به Emenard نزدیک تر بوده و دارای ضری همبستگی بالاتری نسب به E100 می باشد.

کلمات کلیدی:
مدول الاستیسیته خاک، آزمایش پرسیومتری، آزمایش برش سه محوری، فاز 19 پارس جنوبی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/607643/