CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثرات استفاده از روشهای جدید ساخت بر پارامترهای زمان، هزینه وکیفیت پروژه های ساختمانی از منظر سیستم دانش مدیریت پروژه (PMBOK)

عنوان مقاله: اثرات استفاده از روشهای جدید ساخت بر پارامترهای زمان، هزینه وکیفیت پروژه های ساختمانی از منظر سیستم دانش مدیریت پروژه (PMBOK)
شناسه ملی مقاله: ICSAU04_0277
منتشر شده در چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

هادی بداقی - کارشناسی ارشد عمران مدیریت ساخت
سیدمصطفی موسوی - دکتری مکانیک

خلاصه مقاله:
با افزایش روزافزون جمعیت و نیاز فزاینده به مسکن و نیز ناکارآمدی سیستم های سنتی ساخت وساز در کشورمان تمایل به استفاده ازتکنولوژیهای نوین افزایش یافته است. یکی از اهداف اصلی استفاده از روشهای جدید افزایش سرعت و ارتقاء کیفیت می باشدو یکی از راهکارهایدستیابی به این هدف استفاده از سیستم دانش مدیریت پروژه یا PMBOK می باشد که امروزه در بسیاری از پروژه های جهان به کار می رود. دراین تحقیق سعی شده است تا اثرات استفاده از روشهای جدید ساخت از منظر سیستم دانش مدیریت پروژه بر زمان، هزینه وکیفیت پروژه هایساختمانی بررسی گردد. به دلیل نبود پرسشنامه استاندارد مرتبط با موضوع پژوهش از پرسشنامه ساخت محقق استفاده گردید . جامعه آماریپژوهش جمعی از مهندسان خبره و متخصص دز زمینه تحقیق بودند. که در این پرسشنامه از آنها خواسته خواهد شد تا با توجه به تخصص ، تجربهومسیولیت این افراد نسبت به بررسی تاثیر روشهای نوین بر بخشهای مختلف ساخت وساز از منظر سیستم دانش مدیریت پروژه یا PMBOK اقدامودر نهایت بسته به میزان تاثیر برقسمتهای مختلف، آنها را نسبت به یکدیگر رتبه بندی کنند.جهت رتبه بندی نیز از مدل AHP استفاده خواهد شد.تقریبا همه کارشناسان اتفاق نظر دارند که با استفاده از روشهای جدید ساخت وبا به کار گیری اصول سیستم دانش مدیریت پروژه یا PMBOK زمانساخت پروژه ها کاهش یافته وکیفیت ساختمانهای احداثی نیز بهبود قابل توجهی خواهد داشت.در خصوص هزینه ها نیز واقعیت اینست که در پروژههای با متراژ کم وکوچک این روشها اندکی سبب افزایش هزینه ها می شود ولی در مقیاس بزرگ وپروژه های انبوه سازی ، استفاده از این روشها مقرونبه صرفه بوده وبا بهره برداری زودتر از پروژه ها نیز منافع بیشتری نصیب کارفرما خواهد شد.همچنین اعطای محرکهای تشویقی از سوی نهادهایی مثل شهرداری سبب توسعه این روشها در کشور خواهد شد و آموزش ناظران و مالکان و فرهنگسازی در جامعه نیز سبب بهبود کیفیت پروژه های ساختمانی خواهد شد.

کلمات کلیدی:
روشهای جدید ساخت، زمان، هزینه، کیفیت، سیستم دانش مدیریت فنی، PMBOK

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/618040/