CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثرات آب شور دریاچه ارومیه بر روی نتایج آزمایشهای پراکتور و CBR بر روی نمونه های خاک شن- ماسه خوب دانه بندی شده مخلوط با رس و بنتونیت (GSCW) (GSBW)

عنوان مقاله: اثرات آب شور دریاچه ارومیه بر روی نتایج آزمایشهای پراکتور و CBR بر روی نمونه های خاک شن- ماسه خوب دانه بندی شده مخلوط با رس و بنتونیت (GSCW) (GSBW)
شناسه ملی مقاله: ICCE08_146
منتشر شده در هشتمین کنگره بین المللی مهندسی عمران در سال 1388
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد رضا امامی آزادی - استادیار گروه مهندسی عمران - دانشگاه تربیت معلم آذربایجان
محمود سعدین - دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک خاک و پی - دانشگاه تبریز

خلاصه مقاله:
در این کار آزمایشگاهی اثر آب شور دریاچه ارومیه در آزمایشگاه تراکم پراکتور بر روی نمونه ای خاک مخلوط شن-ماسه تقریبا خوب دانه بندی شده حاوی رس(GSCW) و حاوی بنتونیت ( SBW) در آزمایشگاه مکانیک خاک دانشگاه آذربایجان در نزدیکی دریاچه ارومیه بررسی شده است. میزان رس از 1/9 تا 1/3 وزن کل نمونه های آزمایش متغییر بود. رس از ناحیه ای در نزدیکی دریاچه ارومیه تهیه می شد. نتایج آزمایش پراکتور بر روی این نمونه های خاک نشان داد که استفاده از آب دریاچه ارومیه رطوبت بهینه نمونه های خاک را نسبت به نمونه ای آزمایش شده با آب لوله کشی در آزمایشگاه به میزان 9.5%-26.95% کاهش داده است. همچنین نتایج نشان داد که وزن مخصوص حداکثر نمونه های خاک در صورت استفاده از آ ب شور دریاچه ارومیه به میزان کمی تغییر کند. در صورت استفاده از آب شور این دریاچه نشانه خمیری نمونه های GSCW از 14.53% به 7.25% کاهش یافت. همچنی مقادیر آزمایش های CBR مقادیری در بازه 95.32%- 0.25% برای نمونه های خاک GSCW و GSBW به دست داد. در این مقاله نشان داده می شود که CBR برای نمونه های خاک با افزودن آب دریاچه ارومیه به جای آب شهری به طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد.

کلمات کلیدی:
آزمایش تراکم پراکتور, میزان رطوبت بهینه وزن مخصوص حداکثر, شاخص خمیری(PI) , نسبت باربری کالیفرنیا(CBR)

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/62193/