CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی دیدگاه کارشناسان در ارتباط با مهمترین معیارها و زیرمعیارها به منظور مدیریت جنگل های شمال با استفاده از روش تصمیم گیری شبکه ای( ANP)

عنوان مقاله: ارزیابی دیدگاه کارشناسان در ارتباط با مهمترین معیارها و زیرمعیارها به منظور مدیریت جنگل های شمال با استفاده از روش تصمیم گیری شبکه ای( ANP)
شناسه ملی مقاله: CMEI03_030
منتشر شده در سومین کنفرانس ملی علوم و مدیریت محیط زیست در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمدرضا زلیکانی - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی جنگل دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری
حسن اکبری - استادیار گروه مهندسی جنگل دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری
مجید لطفعلیان - دانشیار گروه مهندسی جنگل دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری

خلاصه مقاله:
مدیریت پایدار جنگل مفهوم جدیدی نیست و از پیش از قرن 15 میلادی فکر مدیریت پایدار جنگلها در اروپا وجود داشتهاست. این رویکرد مدیریتی دامنه وسیعی از اهداف اقتصادی، اجتماعی و اکولوژیکی را دربر میگیرد، و بهره برداری و طرحهای جنگلداری به دلیل ایجاد اشتغال، حلقه صنایع، حفاظت فیزیکی از منطقه، لازمه عملیات جنگلشناسی دامنه مدیریتیوسیعی را در بر گرفته و هر گونه تصمیم گیری در ارتباط با مدیریت جنگل نیازمند دقت و حساسیت بیشتری می باشد. وهر گونه تصمیم گیری در ارتباط با مدیریت جنگل نیازمند دقت و حساسیت بیشتری می باشد. و شناخت معیارها وزیرمعیارهای مربوط به جنگل از اهمیت زیادی در جهت مدیریت بهینه جنگل برخوردار است. تاکنون چهارچوب هایسلسله مراتبی مختلفی برای مفهوم مدیریت پایدار جنگل توسعه یافته است. در این مطالعه با استفاده از روش تصمیمگیری شبکه ای ANP به بررسی دیدگاه کارشناسان در رابطه با اولویت معیارها و زیرمعیارهای مرتبط با مدیریت جنگلهای شمال پرداختیم. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که در بین 3 معیار(زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی) معیارهای زیست محیطی (63 / 0) و اقتصادی (17 / 0) به ترتیب مهم ترین و کماهمیت ترین معیارها انتخاب گردیدند. در بین معیارهای زیست محیطی زیر معیار زادآوری (211 / 0) و دسترسی به جنگل(038 / 0) به عنوان مهمترین و کم اهمیت ترین زیر معیارها رتبه بندی شده اند. در بین معیارهای اقتصادی زیر معیار اشتغال (0/342) و واردات و صادرات (0/099) به عنوان مهم ترین و کم اهمیت ترین زیرمعیارها رتبه بندی شده اند، و در بین معیار اجتماعی دو معیار خروج دام و وضعیت اقتصادی و اجتماعی جنگل نشینان (0/355) و دو معیار فعالیت های پژوهشی و قاچاق چوب (0/144) به عنوان مهم ترین و کم اهمیت ترین زیرمعیارها رتبه بندی شده اند.

کلمات کلیدی:
مدیریت جنگل، دیدگاه کارشناسان، روش ANP ، معیار، زیر معیار

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/649269/