CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تنوع ژنتیکی و رابطه فیلوژنتیکی جدایه های Polymyxa betae keskin در مزارع چغندرقند استان های خراسان رضوی و شمالی با استفاده از مکان های بین ژنی (ITS)

عنوان مقاله: بررسی تنوع ژنتیکی و رابطه فیلوژنتیکی جدایه های Polymyxa betae keskin در مزارع چغندرقند استان های خراسان رضوی و شمالی با استفاده از مکان های بین ژنی (ITS)
شناسه ملی مقاله: JR_JPP-29-2_008
منتشر شده در شماره 2 دوره 29 فصل در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

وحید جهانبخش - دانشجوی سابق دکتری گروه گیاهپزشکی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
حمید روحانی - استاد گروه گیاهپزشکی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
ماهرخ فلاختی رستگار - استاد گروه گیاهپزشکی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
بهروز جعفرپور - استاد گروه گیاهپزشکی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

خلاصه مقاله:
به منظور بررسی تنوع ژنتیکی و رابطه فیلوژنتیکی جدایه هایPolymyxa betae از خاک 49 مزرعه چغندرقند استان خراسان رضوی و شمالی نمونه برداری شد. سپس در خاک های جمع آوری شده بذر چغندر قند رقم IC کاشته شد و بعد از 5 الی 7 هفته، DNA کل ریشه چغندرقند استخراج شد و منطقه 463 جفت بازی از قارچ P.betae شامل18s r RNA، ITS1، 5.8srRNA، ITS2 و28s rRNA با استفاده از جفت آغازگرهای Pxfwd1/ITS4 تکثیر شدند. بیست و دو جدایه از گونه فوق انتخاب و توالی یابی گردیدند. توالی های به دست آمده با 5 توالی از بانک ژن(NCBI) مقایسه شدند. بر طبق این آزمایش، جدایه های قارچ مزبور در دو گروه قرار گرفتند. جدایه های مناطق مختلف استان های خراسان رضوی و شمالی، در یک گروه و با شباهت ژنتیکی بسیار نزدیک به یکدیگر و جدایه های اروپایی در گروه جداگانه ای قرار گرفتند. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که منطقهITS2 نسبت به منطقه ITS1 در آنالیز فیلوژنی این جنس مناسب تر می باشد.

کلمات کلیدی:
استان خراسان رضوی، استان خراسان شمالی، آنالیز فیلوژنیک، تنوع ژنتیکی، Poymyxa betae

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/666355/