CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تلفیق شاخص NDVI و باند ترمال تصویر ماهوارهای برای استخراج نقشه تراکم پوشش گیاهی با استفاده از RS و GIS (مطالعه موردی حوضه آبریز کمستان)

عنوان مقاله: تلفیق شاخص NDVI و باند ترمال تصویر ماهوارهای برای استخراج نقشه تراکم پوشش گیاهی با استفاده از RS و GIS (مطالعه موردی حوضه آبریز کمستان)
شناسه ملی مقاله: GEO88_062
منتشر شده در همایش ژئوماتیک 88 در سال 1388
مشخصات نویسندگان مقاله:

کاظم رنگزن - مدیر گروه سنجش از دور و GIS دانشگاه شهید چمران اهواز
سعدی خورشیدی - دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور و GIS
احسان آب شیرینی - عضو هیئت علمی گروه سنجش از دور و GIS دانشگاه شهید چمران اهواز

خلاصه مقاله:
حوضه آبریز کمستان در شمال شرق خوزستان، شامل مجموعه پیچیده ای از کوهها و دره ها با پوششهای مختلف گیاهی می باشد. برای استخراج نقشه پوشش گیاهی از دو روش طبقه بندی تصویر سنجنده ETM+ استفاده شد. برای کسب اطلاعات جنبی و تکمیلی برای تفسیر و شناسایی هدف و بررسی و ارزیابی تعداد کلاس های موجود در منطقه مورد مطالعه از طبقه بندی نظارت نشده استفاده شد. لذا با استفاده از الگوریتم ISODATA مورد مطالعه از طبقه بندی نظارت نشده استفاده شد. لذا با استفاده از الگوریتم صورت نظارت نشده طبقه بندی گردید، که به طور کلی پنج کلاس در این تصویر تصویر لندست 2002 به صورت نظارت نشده طبقه بندی گردید، که به طور کلی پنج کلاس در این تصویر مشخص گردید. سپس با اعمال کلاس های تمرینی برداشت شده از منطقه طبقه بندی به روش نظارت شده (Maximum Likelihood) انجام شد. سپس با استفاده از شاخص NDVI نقشه الگوی تراکم پوشش گیاهی بدست آمد، اما در نواحی مجاورت خاک (اراضی بدون پوشش)، با پوشش کلروفیلدار به دلیل نزدیکی انعکاس طیفی این دو عارضه در باند قرمز، این مرز دارای جابجایی میباشد. انعکاس گیاهان در باند حرارتی به دلیل تبخیر و تعرق (Evapotranspiration) در گروه عوارض با ویژگیهای آب قرار میگیرند. لذا در ساعات اولیه طلوع آفتاب دمای پوشش گیاهی کمتر از سایر عوارض فاقد پوشش گیاهی می باشد، که این به دلیل آب داخل بافت های گیاه و هاله بخار آب اطراف تاج پوشش گیاهان ناشی از تبخیر و تعرق میباشد برای تصحیح نقشه تراکم پوشش گیاهی از داده های باند ترمال تصویر لندست سنجنده BAND62_FILE_NA ) ETM+ (“L71165038_03820020528_B62.TIF” با قدرت تفکیک زمینی 62,5 متر استفاده شد، برای بدست آوردن لبه های (مرز) مناطق با یک تراکم خاص (تراکم پوشش)، پروفیل هایی بصورت موازی و در دو جهت عمود بر هم ترسیم شد.

کلمات کلیدی:
نقشه تراکم ، NDVI، Evapotranspiration، Isodata, Maximum Likelihood ، GIS ، RS

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/69760/