CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی عوامل اثرگذار در برنامهریزی راهبردی و طراحی پایداربازآفرینی بافت فرسوده شهر قروه از دیدگاه مدیران و متخصصان (مطالعه موردی محله قیه لر)

عنوان مقاله: بررسی عوامل اثرگذار در برنامهریزی راهبردی و طراحی پایداربازآفرینی بافت فرسوده شهر قروه از دیدگاه مدیران و متخصصان (مطالعه موردی محله قیه لر)
شناسه ملی مقاله: ACCMCONF01_115
منتشر شده در کنفرانس ملی تحقیق و توسعه در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی نوین در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

عطااله عرفانی - کارشناس ارشد مدیریت شهری و دانشجوی کارشناسی ارشد رشته طراحی شهری دانشگاه نور طوبی تهران
کیومرث ایراندوست - استادیار دانشگاه کردستان

خلاصه مقاله:
بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری، مناطقی از شهر هستند که طی سالیان گذشته، عناصر متشکله آن اعم از تاسیسات روبنایی، زیربنایی، ابنیه، خیابان ها و دسترسی ها، دچار فرسودگی و ناکارآمدی شده و ساکنان آنها از مشکلات متعدد اقتصادی، اجتماعی فرهنگی و زیست محیطی رنج می برند. با توجه به اهمیت شهر قروه به لحاظ موقعیت اقتصادی، فرهنگی - اجتماعی و استراتژیک در استان کردستان، بافت های فرسوده معضلات و مشکلاتی را برای آن بهوجود آوردهاند. این پژوهش در پی تبیین متغیرهای اثرگذار جهت مداخله با رویکرد بازآفرینی پایدار شهری در بافت فرسوده یکی از محله های شهر قروه بهنام محله قیه لر می باشد. طی یک مطالعه زمینه یابی از بین جامعه آماری، مدیران و متخصصان شهر قروه در سال 1396 که تعداد آنان 208 نفر است، بر اساس فرمول کوکران نمونه ای به حجم 135 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده تعیین شد و اطلاعات لازم از طریق پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری گردید. این پرسشنامه بازآفرینی پایدار بافت فرسوده را در سه بعد 1)عوامل اقتصادی، 2) عوامل اجتماعی فرهنگی و 3) عوامل زیست محیطی مورد سنجش قرار می دهد. روایی - صوری پرسشنامه به تایید متخصصین رسیده است. در ضمن ضریب پایایی آن برای عوامل اقتصادی 0/831 اجتماعی - فرهنگی 0/851 و زیست محیطی 0/749 است. داده های گردآوری شده با استفاده از شاخص های آمار توصیفی و نیز آزمون t یک نمونه ای و آزمون فریدمن تجزیه و تحلیل شد. نتایج آزمون t یک نمونهای نشان داد، از دیدگاه پاسخگویان عوامل اقتصادی، اجتماعی - فرهنگی و زیست محیطی در بازآفرینی پایدار بافت فرسوده اثرگذار هستند. در ضمن نتایج آزمون فریدمن نشان داد اولویت بندی عوامل در بازآفرینی پایدار بافت فرسوده شهری به ترتیب زیست محیطی، اقتصادی - فرهنگی اجتماعی می باشد. از این رو میتوان نتیجه گیری کرد که هرگونه برنامهریزی برای بازآفرینی پایدار بافت های فرسوده شهری با توجه به اثر عوامل یاد شده انجام گیرد.

کلمات کلیدی:
بافت فرسوده، بازآفرینی پایدار شهری، عامل اقتصادی، عامل اجتماعی فرهنگی، عامل زیست محیطی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/723523/