CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی اثر پارامترهای مختلف، در جهت بهبود میزان آسایش حرارتی پرسنل جراحی در اتاق عمل بیمارستان (مطالعه موردی: بیمارستان بابل کلینیک)

عنوان مقاله: بررسی اثر پارامترهای مختلف، در جهت بهبود میزان آسایش حرارتی پرسنل جراحی در اتاق عمل بیمارستان (مطالعه موردی: بیمارستان بابل کلینیک)
شناسه ملی مقاله: DMECONF03_168
منتشر شده در سومین کنفرانس سراسری دانش و فناوری مهندسی مکانیک و برق ایران در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

سعید برکان - دانشجوی کارشناسی ارشد، تبدیل انرژی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
داوود دومیری کنجی - استاد، تبدیل انرژی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

خلاصه مقاله:
بیمارستان یکی از مهم ترین محیط های قرار گیری انسان از نظر اهمیت کنترل عوامل مختلف در جهت ایجاد تمیزی و راحتی مطلوب است. در بین بخش های مختلف، اتاق عمل از حساسیت ویژه ای برخوردار است و از بین چالش های پیش رو، موضوع آسایش حرارتی پرسنل جراحی از مهم ترین چالش های حرارتی به حساب می آید. آسایش حرارتی به صورت آسایش ذهنی فرد از شرایط حرارتی محیط پیرامون تعریف می شود و زمانی به وقوع می پیوندد که دمای بدن در بازه محدود و مشخصی قرار گیرد، رطوبت پوست کم باشد و تلاش فیزیولوژیکی بدن برای تنظیم حرارت به حداقل برسد. با وجود پژوهش های گسترده در زمینه کنترل میزان و نحوه پخش آلودگی در اتاق عمل و علی رغم اهمیت ویژه موضوع آسایش حرارتی پرسنل جراحی، تحقیقات معدودی در این زمینه صورت گرفته است در پژوهش حاضر از مدل حرارتی پایای فنگر برای بررسی میزان تغییر پاسخ حرارتی بدن پرسنل جراحی با آغاز عمل و سپس تاثیر پارامترهای مختلف همچون سرعت هوا، رطوبت نسبی، توان حرارتی لامپ جراحی و نوع پوشش برای بهبود شرایط آسایش حرارتی آنها استفاده شده است. جهت کاربردی بودن نتایج پژوهش، نمونه مورد بررسی حتی الامکان نزدیک به شرایط واقعی بر اساس وضع موجود در اتاق عمل بیمارستان بابل کلینیک (مازندران، بابل) در نظر گرفته شده است و در نهایت راهکارهای عملی جهت حصول آسایش حرارتی ارایه شده است.

کلمات کلیدی:
آسایش حرارتی، اتاق عمل، مدل فنگر، سرمایش تشعشعی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/726225/