CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مدل سازی دینامیسم فعال منطقه ای با استفاده از تکنیک (D-InSAR)در محدوده طول موج c و آب زیرزمینی(مطالعه موردی یزد- اردکان )

عنوان مقاله: مدل سازی دینامیسم فعال منطقه ای با استفاده از تکنیک (D-InSAR)در محدوده طول موج c و آب زیرزمینی(مطالعه موردی یزد- اردکان )
شناسه ملی مقاله: GISLS02_033
منتشر شده در دومین همایش ملی کاربرد مدل های پیشرفته تحلیل فضایی(سنجش از دور و GIS) در آمایش سرزمین در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

صدیقه امامی - دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد
سیدعلی المدرسی - استادیار گروه سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد
محمد موسایی سنجره ای - هیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

خلاصه مقاله:
پدیده فرونشست زمین شامل فروریزش یا نشت رو به پایین سطح زمین میشود که این حرکت دارای جا به جایی در جهت قایم از چند سانتی متر تا چند متراست و میزان جابجایی افقی آن کم و ناچیز است .( ×USGS,2001). با توجه به وجود مناطق متعدد فرونشست در ایران، لزوم شناسایی ،کنترل و مدیریت این مناطق امری ضروری به نظر میرسد. رویارویی با خطر فرونشست بر سه اصل پیش بینی ، تشخیص و پایش استوار است. در ان راستا ، پیشنیاز هر گونه مدل سازی هندسی این پدیده به منظور پیش بینی و کنترل آن و همچنین شناسایی مناطق فرونشست ، بهره گیری از ابزار ژیودتیکی موجود بالاخص تفکیک تداخل سنجی راداری و تراز یابی دقیق می باشد. تکنیک تداخل سنجی تفاضلی داده های راداری دارای مزیت ها و ویژگی های منحصر به فردی نسبت به تمامی روشها میباشد که میتوان به وسعت زیاد منطقهای که مورد بررسی قرار می دهد، مدت زمان بسیار کمی که نسبت به سایر روشها اندازه گیری مورد نیاز است و به دقت بسیار زیاد و خوب آن اشاره کرد ( , .(2006Chatterjee et al.در تداخل سنجی راداری نیاز به دو تصویری است که منطقهای مشترک را تحت پوشش قرار می دهند، که این دو تصویر می تواند در دو زمان متفاوت تهیه شده باشند . در این پژوهش 3 تصویر (D-InSAR) راداری با گشودگی ترکیبی انتخاب و به روشD-InSAR از ماهواره ENVISAT ASAR پردازش شده است . حداکثر میزان جابجایی در بین سالهای 2008/04/28-2007/01/29 برابر 14 سانتیمتر و سالهای 2009/08/31-2008/04/28 برابر 15 سانتیمتر می باشد. نتایج مدل سازی فرونشست زمین با تغییرات سطح آب چاه های پیزومتری بیان می کند که پدیده فرونشست با کاهش سطح آب زیر زمینی رابطه معناداری داشته است و بیشترین فرونشست را در مکانهایی از منطقه شاهد هستیم که تراکم چاه های پیزومتری بیشتر بوده است.

کلمات کلیدی:
فرونشست، آب های زیرزمینی ، مدل سازی ،D-InSAR ،.ENVISAT ASAR

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/749459/