CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

استفاده از روش های تحلیل طیفی بر روی تصاویر لندست 8 به منظور آشکارسازی و شناسایی کانی های آهن (منطقه مورد مطالعه:کرفس همدان)

عنوان مقاله: استفاده از روش های تحلیل طیفی بر روی تصاویر لندست 8 به منظور آشکارسازی و شناسایی کانی های آهن (منطقه مورد مطالعه:کرفس همدان)
شناسه ملی مقاله: GISLS02_129
منتشر شده در دومین همایش ملی کاربرد مدل های پیشرفته تحلیل فضایی(سنجش از دور و GIS) در آمایش سرزمین در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

مریم داداشی - کارشناس ارشد سنجش از دور و GIS، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد
زین العابدین حسینی - استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد
علیرضا قراگوزلو - دانشیار آموزشکده نقشهبرداری کشور

خلاصه مقاله:
در این تحقیق به ارزیابی پتانسیل تصاویر ماهواره ای در شناسایی و تخمین سطحی میزان کانیها پرداخته شده است. این کار با استفاده از تصاویر ماهواره لندست 8، مربوط به منطقه کرفس همدان و بهکارگیری الگوریتمهای زیرپیکسلی MF ،CEM، ACE، MTMF و الگوریتم پیکسلی ACE در شناسایی و برآورد هدف صورت گرفته است. بهکارگیری الگوریتمها در دو رویکرد انجام گرفت: در رویکرد اول مشخصه های اعضای خالص ورودی به الگوریتمها از روش های پردازش تصویر بهدست آمدند. در رویکرد دوم داده های حاصل از عملیات طیف سنجی میدانی مورد استفاده قرار گرفت. در نهایت سه الگوریتم CEM، ACE و MF روی نقشه های نهایی اعمال شد که دو نوع طیف اکسیدآهن از شش طیف موجود در منطقه مورد مطالعه، بارزسازی شد و دقت طبقه بندی آنها با یکدیگر مقایسه گردید. نمونهبرداریهای انجام شده از منطقه مورد مطالعه، توسط دستگاه های آزمایشگاهی FTIR، XRF ، XRD آنالیز شد و با نتایج حاصل از اعمال تصحیحات باندی و پردازش تصاویر ماهواره ای تطبیق دادهشد و در نهایت نقشه توزیع کانیهای اکسیدآهن که عمدتا کانی گوتیت وهماتیت بود، در معدن مورد بررسی به دست آمد. لازم بهذکر است که الگوریتم CEM جهت شناسایی کانی گوتیت اکسیدآهن و الگوریتم MF برای تفکیک کانیهای مختلف بهترین نتایج را در میان الگوریتمها به دست داد.

کلمات کلیدی:
سنجش از دور، اکسیدهای آهن، الگوریتم CEM، لندست 8

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/749555/