CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مدیریت بازی با ذینفعان: به کارگیری تیوری بازی ها در مدیریت اثربخش ذینفعان (نمونه موردی: طرح جامع ایستگاه های را هآهن تهران، مشهد و قم مشاور فرانسوی AREP وزارت راه و شهرسازی شرکت را هآهن ج.ا.ا)

عنوان مقاله: مدیریت بازی با ذینفعان: به کارگیری تیوری بازی ها در مدیریت اثربخش ذینفعان (نمونه موردی: طرح جامع ایستگاه های را هآهن تهران، مشهد و قم مشاور فرانسوی AREP وزارت راه و شهرسازی شرکت را هآهن ج.ا.ا)
شناسه ملی مقاله: IPMC13_025
منتشر شده در سیزدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت پروژه در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

پیمان نوری - کارشناس ارشد مدیریت پروژه و ساخت دانشگاه تهران، مدرس گروه مهندسی مدیریت پروژه دانشگاه پیام نور
مهناز وفادار قهفرخی - کارشناس ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه یزد
احسان اله اشتهاردیان - عضو هییت علمی گروه مدیریت پروژه و ساخت دانشگاه تربیت مدرس

خلاصه مقاله:
استاندارد مدیریت پروژه، پروژه را یک تلاش موقتی م یداند. با بررسی ویژگ یهای پروژه (یا طرح) و تیوری بازی ها، مشخص می شود یک پروژه یا طرح به معنای واقعی ویژگ یهای یک بازی را دارا می باشد، ازاین رو مدیریت ذینفعان پروژه را می توان مدیریت بازی با ذینفعان در نظر گرفت که ذینفعان در نقش بازیکنان بازی هستند. مدل های پیشین به دلیل در نظر نگرفتن اثر برهم کنش ذی نفعان، ویژگی های شخصیتی هریک از آن ها و نتایج متقابل تصمیمات هریک از طرفین برطرف مقابل، در عمل به اندازه کافی اثربخش نیستند. در این پژوهش پس از بررسی و تحلیل کارایی مدلهای موجود درزمینه مدیریت ذینفعان در به کارگیری آن ها در واقعیت و با در نظر داشتن ویژگی های یک بازی بر اساس تیوری بازی ها، مدل مدیریت بازی با ذینفعان ارایه گردید. با توجه به تیوری بازی ها، بدون در نظر گرفتن ویژگی های شخصیتی و واکنش احتمالی متقابل ذینفعان در برابر استراتژی های طراحی شده توسط مدیر پروژه یا طرح )طرف دیگر بازی(، استراتژی های تدوین شده در واقعیت اثربخشی کافی را نخواهند داشت، چراکه رویکردی ترتیبی نسبت به ذینفع دارند، به این صورت که بعد از اجرای این استراتژی ها، اثربخشی آن ها در گام بعدی از طریق فرایند کنترل مشارکت ذینفعان سنجیده می شود که این روش یک رویکرد منفعل م یباشد. در این پژوهش از مطالعات کتابخان های گسترده پیرامون دو حوزه اصلی مدیریت ذی نفعان و تیوری بازی ها و با استفاده از نمونه موردی به منظور کشف رابط هی کارکردی بین مدیریت ذینفعان و ارتباط آن با تیوری بازی ها استفاده شد. با بررسی و تجزیه وتحلیل دقیق سازوکار مدیریت ذینفعان و تعیین روابط منطقی آن با تیوری بازی ها، به عنوان یک روش کاربردی برای پاسخ به خلا تحقیقاتی موجود، به کارگیری تیوری باز یها در مدیریت اثربخش ذی نفعان مدل گردید. در ادامه کارایی مدل مدیریت بازی با ذینفعان؛ به صورت پایلوت در طرح جامع ایستگاه های راه آهن تهران از قرارداد بین المللی طرح جامع ایستگاه های تهران، مشهد و قم مشاور فرانسوی AREP شرکت راه آهن ج.ا.ا مطالعه و ارزیابی گردید.

کلمات کلیدی:
مدیریت ذینفعان پروژه، تیوری بازی ها، مدل مدیریت بازی با ذینفعان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/750016/