CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

استفاده از بررسیهای مورفوتکتونیکی و ژئوفیزیکی به عنوان راهبرد اصلی پی جویی و اکتشاف آب زیرزمینی در سازندهای سخت آتشفشانی - رسوبی مستعد؛ مطالعه موردی منطقه هوراند (شمال شرق آذربایجان شرقی)

عنوان مقاله: استفاده از بررسیهای مورفوتکتونیکی و ژئوفیزیکی به عنوان راهبرد اصلی پی جویی و اکتشاف آب زیرزمینی در سازندهای سخت آتشفشانی - رسوبی مستعد؛ مطالعه موردی منطقه هوراند (شمال شرق آذربایجان شرقی)
شناسه ملی مقاله: NCHYDROGEOLOGY01_010
منتشر شده در نخستین کنفرانس سراسری آبهای زیرزمینی در سال 1388
مشخصات نویسندگان مقاله:

فاضل خالقی - گروه زمین شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
محسن موید - دانشیارگروه زمین شناسی دانشگاه تبریز

خلاصه مقاله:
بحران آب در تابستان سال 85 و نبود سفره های آب زیرزمینی قابل توجه در سازندهای منفصل آبرفتی و در عین حال وجود رخنمونهای وسیع از سنگهای ولکانوکلاستیک در منطقه هوراند سبب گردید که پی جویی آب زیرزمینی محتمل در سازندهای سخت به عنوان تنها راهبرد اکتشافی مورد توجه قرار گیرد سازندهای فیلیشی و آتشفشانی - رسوبی در منطقه با سن پالئوسن - ائوسن (سازند مجید آباد) تحت تاثیر فعالیتهای تکتونیکی شدید قرار گرفته و مورفولوژی متاثر از عملکرد تکتونیک، تغییرات ثانوی در نفوذپذیری و قابلیت انحلال آنها ایجاد کرده است بنابراین مطالعات زمین شناسی باتاکید بر نقش موفوتکتونیک برروی سازندهای مستعد منطقه معطوف گردید. در مطالعات تفصیلی جهت انتخاب نقاط امیدبخش حفاری نیز از بررسیهای ژئوفیزیکی (روش سونداژ الکتریکی قائم) استفاده شده است. یکی از نقاط پیشنهادی در زون خرد شده گسله هوراند و دیگری در مسیلی منطبق بر محور ناودیس پلانچدارد در جنوب شرقی منطقه جانمایی شد. حفاری موفق و استخراج آب زیرزمینی با کیفیت بسیار مناسب، نقش مورفوتکتونیک را در رخداد ذخیره آب زیرزمینی منطقه تایید نمود. نتایج این مطالعه برای پی جویی آب زیرزمینی در سازندهای سخت ولکانوکلاستیک مستعد سایر نواحی آذربایجان که فاقد واحدهای آبرفتی کافی هستند، می تواند رهگشا باشد

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/75373/