CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی وضعیت پیاده راه با رویکرد ارتقای تعاملات اجتماعی و توسعه گردشگری از نظر رضایتمندی شهروندان (نمونه مورد این نقل آن خیابان راسته بازار بروجردی شهر خرم آباد)

عنوان مقاله: بررسی وضعیت پیاده راه با رویکرد ارتقای تعاملات اجتماعی و توسعه گردشگری از نظر رضایتمندی شهروندان (نمونه مورد این نقل آن خیابان راسته بازار بروجردی شهر خرم آباد)
شناسه ملی مقاله: CASGC02_054
منتشر شده در دومین همایش بین المللی عمران، معماری و شهر سبز پایدار در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

عبدالنبی شریفی - استادیار گروه جغرافیا دانشگاه پیام نور
محمد بافقی زاده - استادیار گروه جغرافیا دانشگاه پیام نور
فهیمه میرزایی چگنی - کارشناس ارشد رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه پیام نور

خلاصه مقاله:
شهر پدیده های زنده و پویا در بستر زمان است که جسم ان، کالبد شهر و روح آن، شهروندان و تعاملات اجتماعی آن ها می باشد. یکی از با اهمیت دین بسترهای حیات شهری مسیرهای پیاده شهری هستند. ابهامی که در تعریف نقش عابر پیاده و شهرسازی امروز ایجاد شده است باعث محدود شدن عرصه تعاملات شهروندی و تغافل فعالیت ها در شهر شده است. بنابراین نگرش جدید شهرسازی این مقوله بر این باور است که بار دیگر معیارهای انسانی را در طراحی فضاهای شهری جاری و ساری نماید. خیابان با بافت سنتی مرکز و پنج سهمیه شهر محسوب می گردد و چه بسا از جذاب ترین عناصر گردشگری تلقی می گردد اما توجه صرفا برای رفع نیازهای سواره باعث تاریخ زدایی و زدودن خاطرات جمعی شاد و ارزش های بصری مسیرها خواسته است با این مضمون خیابان راسته بازار بروجردی ها با پشتوانه تاریخی و حس تعلق خاطر ساکنین شهر بستری مناسب جهت ایجاد فضای پیاده است و این امر ضرورت تحقیق را میسر ساخت. تحلیل و امکان سنجی بهره مندی از فرصت های توسعه ای، جهت برون رفت از وضعیت کلی و حرکت از وضع موجود وضع مطلوب جهت ایجاد پیاده راه در خیابان راسته بازار بروجردی خارا اهداف اصلی این پژوهش تشکیل می دهند. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی تحلیلی است که روش گردآوری اطلاعات به صورت اسناد کتابخانه ای برمی داری می باشد. جامعه آماری که به تو پول کوکران معادل 400 نفر است و جهت تحلیل استنباطی و توصیفی آماری مطالعه حاضر از نرم افزار SPSS بهره گرفته شده است ساخت نتایج حاصل از پرسش نامه نشان می دهد که این مطلب تنها در شاخص فرهنگی خود است و در دیگر شاخص ها مثل مبلمان شهری، گردشگری - اقتصادی، امنیتی و کالبدی - فیزیکی مقادیر پایینی دارند و در وضعیت مناسبی به سر نمی برند.

کلمات کلیدی:
امکان سنجی، پیاده راه، تعاملات اجتماعی، توسعه گردشگری، شهر خرم آباد

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/754760/