CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مکانیابی ایستگاه بیوگاز و بازیافت پسماندهای جامد شهری با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) (مطالعه موردی: شهرستان بوکان)

عنوان مقاله: مکانیابی ایستگاه بیوگاز و بازیافت پسماندهای جامد شهری با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) (مطالعه موردی: شهرستان بوکان)
شناسه ملی مقاله: EPCM04_069
منتشر شده در چهارمین همایش ملی انرژی، محیط زیست، کشاورزی و معماری پایدار در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

هیمن خودکام - دانشجوی ارشد مکانیک بیوسیستم گرایش انرژی های تجدیدپذیر دانشگاه محقق اردبیلی (نویسنده مسیول)
ترحم مصری گندشمین - دانشیار گروه مکانیک بیوسیستم دانشگاه محقق اردبیلی

خلاصه مقاله:
افزایش تراکم جمعیت در شهرهای مدرن، نیازمند سیاست گذاری پایدار در حوزه تامین انرژی و مدیریت مواد زاید تولیدی ناشی از این تراکم را به شدت افزایش داده است. مدیرت مواد زاید جامد خانگی (MSW) فزاینده در شهرهای با تراکم جمعیت یکی از مشکلات اساسی کشورهای در حال توسعه است. متان تولید شده از زباله های شهری، 21 الی 23 برابر دیاکسید کربن در گرمایش جهانی اثر سوء دارند که تولید و جمعآوری بیوگاز تبدیلی، علاوه بر حذف آلودگی ناشی از دفن در تامین انرژی مورد نیاز شهرها گام موثری بوده و کاهش 4 برابری فضای مورد نیاز برای دفن را نیز موجب خواهد شد. اولین گام اجرایی این پروژه، مکانیابی محل مناسب برای دفن، اجرا و نصب راکتور بیوگاز است، انجام این کار در محل نامناسب صدمات جبرانناپذیری در محیط زیست و منطقه بر جای خواهد گذاشت. برای این منظور لازم است که تمام موارد و عوامل تاثیر گذار در کنار هم مورد بررسی قرار گیرند که از الگوریتم AHP استفاده شد. منطقه مناسب برای این منظور محلی در فاصله بین شهرک صنعتی اوچتپه و روستای قورمیش در فاصله 9 کیلومتری شهرستان بوکان و 15 کیلومتری شهر سیمینه انتخاب شد.

کلمات کلیدی:
وAHP، بیوگاز، دفن بهداشتی، مدیریت مواد زاید

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/755080/