CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مکان یابی میدانگاه های شهری (پلازا) با رویکرد معماری پایدار در راستای بهبود شرایط زیست محیطی (موردمطالعه: منطقه 3 شهرداری تهران)

عنوان مقاله: مکان یابی میدانگاه های شهری (پلازا) با رویکرد معماری پایدار در راستای بهبود شرایط زیست محیطی (موردمطالعه: منطقه 3 شهرداری تهران)
شناسه ملی مقاله: CEUCONF05_323
منتشر شده در پنجمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

کامران رضائی زاده مهابادی - مدرس دانشگاه ایوان کی
آناهیتا مختاری - دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه ایوان کی

خلاصه مقاله:
نابهنجاری در شرایط زیست محیطی، افزایش روزبه روز فشارهای روحی و روانی، استرس و اضطراب موجود در زندگی انسان ها از عوامل مهم دگرگونی محیطی است که نیاز به یک فضای شهری که آرامش روحی انسان را فراهم سازد و به بهبود شرایط اکولوژیکی نیز کمک کند، شدیدا احساس می شود. طراحی میدانگاه شهری (پلازا) در فضای شهری یکی از راه حل های بنیادی می باشد که بشر در این زمینه ارایه داده است. مقوله پلازا در کشورهای پیشرفته دنیا امری حل شده است درحالی که متاسفانه در کشور ما، طراحی پلازا آن چنان مورد توجه نیست و جایگاهی در طراحی های ما ندارد. پلازا بهترین مکان برای ارتقا تعاملات اجتماعی و فرهنگی میان قشرهای مختلف جامعه و مکانی برای افزایش آرامش و پویایی شهری است که در واقع نقطه عطف فضاهای شهری محسوب می شود و همچنین در بهبود شرایط اکولوژیکی و ارتقا کیفیت محیط زیست نقش مهمی ایفا می کند. با توجه به مطالب ذکرشده، در راستای تاثیرگذاری بیش تر میدانگاه های شهری، باید مکان یابی آن ها با توجه به معیارهای صحیح مکان یابی صورت گیرد و محلی مناسب با نیازهای طرح، شرایط و کارکردها انتخاب شود تا بتواند بیش ترین تاثیر را در جلب شهروندان و ایجاد فضایی پویا در شهر حاصل کند. ازاین رو در مقاله حاضر سعی بر آن است که در شهر تهران با توجه به بررسی و تجزیه و تحلیل محورهای حرکتی شهری و با در نظر گرفتن دسترسی های پیاده و سواره و دسترسی های حمل ونقل عمومی و همچنین مباحث مربوط به کاربری های اطراف، نوع فعالیت ها، همجواری ها و دیگر عوامل تاثیرگذار، بتوان مکانی بهینه برای طراحی پلازا پیشنهاد داد. روش تحقیق در این مقاله از نوع مطالعات کتابخانه ای بوده و هدف آن مکان یابی پلازا با رویکرد معماری پایدار در راستای بهبود شرایط زیست محیطی و توسعه پایدار شهری می باشد.

کلمات کلیدی:
فضای شهری، پلازا، مکان یابی، معماری پایدار

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/760216/