CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر چابکی سازمانی بر ویژگی های توانمند شناختی کارکنان با توجه به نقش فراموشی و سکوت سازمانی (مورد مطالعه: پرسنل بیمارستان شفا شهر خرم آباد)

عنوان مقاله: تاثیر چابکی سازمانی بر ویژگی های توانمند شناختی کارکنان با توجه به نقش فراموشی و سکوت سازمانی (مورد مطالعه: پرسنل بیمارستان شفا شهر خرم آباد)
شناسه ملی مقاله: JR_MSHS-2-3_007
منتشر شده در شماره ۳ دوره ۲ فصل زمستان در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمودرضا اسماعیلی - دانشیار، گروه اقتصاد و مدیریت، دانشکده علوم اقتصادی و اداری، دانشگاه لرستان، ایران
فاطمه اکبری یشم - دانشجوی دکتری مدیریت منابع انسانی، دانشکده علوم اقتصادی و اداری، دانشگاه لرستان، ایران
زهرا سلگی - دانشجوی دکتری مدیریت منابع انسانی، دانشکده علوم اقتصادی و اداری، دانشگاه لرستان، ایران

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: امروزه بسیاری از سازمان ها با رقابت فزاینده روبه رو هستند و محیط های بازار و نیازهای مشتریان به شدت تغییر یافته است. لذا هدف پژوهش حاضر، تحلیل اثر چابکی سازمانی بر ویژگی های توانمند شناختی کارکنان با توجه به نقش فراموشی و سکوت سازمانی در نظر گرفته شد. روش پژوهش: مطالعه حاضر، پژوهشی کاربردی و تحلیلی بود که به طور مقطعی در سال 1396 انجام شد. جامعه آماری پژوهش 400 نفر از پرسنل بالینی بیمارستان شفا شهر خرم آباد بودند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده، نمونه ای به حجم 196 نفر انتخاب گردید. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه استاندارد بود که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. در تحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون برارزش مدل پژوهش و آزمون فرضیه ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS 22 , Amos 22 استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد که مدل پژوهش از برازش خوبی برخوردار است (GFI=0/907، GFI=0/965، RMSE=0/065) چابکی سازمانی بر ویژگی های توانمند شناختی کارکنان تاثیر دارد (r=0/432 و P=0/000). فراموشی و سکوت سازمانی نیز در این رابطه نقش داشتند. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که چابک سازی سازمان می تواند عاملی مهم جهت مدیریت فراموشی سازمان و در نتیجه ارتقاء ویژگی های توانمند شناختی کارکنان محسوب شود.

کلمات کلیدی:
چابکی سازمانی، فراموشی سازمانی، سکوت سازمانی، توانمند شناختی کارکنان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/793035/