CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی و مقایسه عملکرد علوفه و صفات زراعی ارقام وارداتی و داخلی شبدر برسیم در شمال خوزستان

عنوان مقاله: ارزیابی و مقایسه عملکرد علوفه و صفات زراعی ارقام وارداتی و داخلی شبدر برسیم در شمال خوزستان
شناسه ملی مقاله: NACONF07_246
منتشر شده در هفتمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

احمدعلی شوشی دزفولی - استادیار پژوهش بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، دزفول، ایران.
ناصر ظریف نیا - استادیار پژوهش بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، دزفول، ایران.
محمد زمانیان - استادیار پژوهش موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، بخش ذرت و گیاهان علوفه ای، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.

خلاصه مقاله:
به منظور ارزیابی عملکرد علوفه و صفات زراعی ارقام وارداتی شبدر برسیم در شرایط آب و هوایی شمال خوزستان و مقایسه آنها با ارقام داخلی، این آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 12 رقم (تیمار) و چهار تکرار در تاریخ 15 مهرماه 1394 در مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول کشت گردید. تعداد چینهای برداشتی برای تمام ارقام 4 بار بود. نتایج حاصل از تجزیه نشان دهنده وجود اختلافات معنی دار برای صفات نامبرده بین ارقام مورد بررسی بود. نتایج حاصل از آزمون مقایسه میانگین به روش دانکن نیز نشان داد که بجز ارقام شماره ساکرومونت کرج و ایزوله مصری، بقیه ارقام از عملکرد علوفه تر و ماده خشک مناسبی برخوردار بودند و بیشترین عملکرد ماده خشک مربوط به ارقام وینر و برسیم تولیدی کرج با میانگین عملکرد به ترتیب 3 و 3/102 تن در هکتار برای هر چین برداشتی بود. از نظر صفت عملکرد علوفه تر بین چین های برداشتی نیز چین دوم با عملکرد علوفه تر 19/191 تن در هکتار و برای صفت عملکرد ماده خشک چین دوم و سوم بترتیب با عملکرد ماده خشک 3/433 و 3/262 تن در هکتار مطلوبترین چین های برداشتی بودند.

کلمات کلیدی:
شبدر برسیم، چین برداری، عملکرد ماده خشک

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/808079/