CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر رسانه های جمعی بر تمایل مهاجرین افغان به تغییر سبک زندگی روستایی(مورد مطاله: استان سیستان و بلوچستان)

عنوان مقاله: بررسی تاثیر رسانه های جمعی بر تمایل مهاجرین افغان به تغییر سبک زندگی روستایی(مورد مطاله: استان سیستان و بلوچستان)
شناسه ملی مقاله: ITPLAW02_116
منتشر شده در دومین همایش بین المللی حقوق علوم سیاسی و معارف اسلامی در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

ابوالفضل آراسته - دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان، گروه علوم سیاسی، زاهدان، ایران.
پرویز رضامیرلطفی - دکتری جامعه شناسی سیاسی، عضو هیات علمی، استادیار.دانشگاه علوم پزشکی، واحد زاهدان، گروه عمومی، زاهدان، ایران.

خلاصه مقاله:
امروزه ج.ا.ایران علاوه بر پدیده مهاجرت بین المللی که طی آن پذیرای تعداد کثیری از مهاجرین افغانستانی بوده است، شاهد نوع دیگری از مهاجرت با عنوان مهاجرت روستا به شهر بوده و بسیاری از روستانشینان با ترک زادگاه خود راهی شهرهای بزرگ تر می شوند. حال از آنجائیکه دنیای امروز را عصر ارتباطات و رسانه می خوانند و رسانه ها تاثیر بسزایی بر تغییر نگرش افراد و تمایل آن ها به سبک زندگی شهری دارند، پژوهش حاضر درصدد پاسخ گویی به این سوال است که رسانه های جمعی چه تاثیری بر تمایل مهاجرین افغان به تغییر سبک زندگی روستایی و مهاجرت آن ها به شهرهای استان سیستان و بلوچستان داشته است قرائن و شواهد نشان می دهد اکثر مهاجرین افغانستانی که پس از انقلاب اسلامی ایران به استان سیستان و بلوچستان مهاجرت کردند، در مناطق روستایی و حاشیه شهرها سکونت گزیده اند. روستاهای مرزی حوزه سیستان به دلیل مجاورت با افغانستان میزبان تعداد کثیری از این مهاجران بوده است. از آنجائیکه سیستان و بلوچستان در چند سال اخیر به عنوان یکی از استآن های ممنوعه جهت اقامت و تردد اتباع بیگانه در نظر گرفته شده است لذا مهاجرین افغانی ساکن روستاها بالاخص مهاجرین غیرقانونی، تمایلی جهت حضور در مناطق شهری ندارند. از طرفی پایین بودن هزینه های زندگی، رضایتمندی از درآمد حاصله، دور بودن از قوانین سخت گیرانه، نداشتن مدارک اقامتی و مواردی از این قبیل سبب شده است تا رسانه های جمعی نتوانند موجب تغییر سبک زندگی اتباع افغانستانی از منظر افزایش تمایل آن ها به مهاجرت به مناطق شهری شوند.

کلمات کلیدی:
رسانه های جمعی، مهاجرین افغانستانی، سیستان و بلوچستان.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/869361/