CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مطالعه ای در باب علوم اعصاب شناختی (Cognitive neuroscience) جهت بهره گیری در فضای معماری (بررسی سیگنال های EEG گیجگاهی و تاثیر صدا)

عنوان مقاله: مطالعه ای در باب علوم اعصاب شناختی (Cognitive neuroscience) جهت بهره گیری در فضای معماری (بررسی سیگنال های EEG گیجگاهی و تاثیر صدا)
شناسه ملی مقاله: NCSAC04_009
منتشر شده در چهارمین همایش ملی معماری و شهر پایدار در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

جمال الدین مهدی نژاد - دانشیار گروه معماری، دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران
حمیدرضا عظمتی - استاد گروه معماری، دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران
علی صادقی حبیب آباد - دانشجو دکتری معماری، دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
مغز انسان که یکی از پیچیده ترین سیستم های آلی است، شامل میلیاردها فرایند برهم کنشی فیزیولوژیکی و شیمیایی است که منجر به فعالیت نوروالکتریکی مشاهده شده می شوند که این فعالیت الکتروانسفالوگرام (EEG) نامیده می شود. بسیاری از محققان، اثر رویدادهای مختلف مانند مدیتیشن و موسیقی کلاسیک را بر سیگنال های EEG مورد بررسی قرار داده اند [1-3]. بر اساس نتایج، این محققان ادعا کردند که مدیتیشن و موسیقی کلاسیک می تواند به شخص کمک کند تا به شرایط آرامش بخشی برسد. این مطالعه، به منظور توسعه یافته های تحقیقاتی درباره اثر فعالیت های مذهبی بر مغز انسان انجام شده است. سیگنال های EEG مربوط به سوژه در حال استراحت و همچنین در حالت های شناختی متفاوت (در حال گوش دادن به قرائت قران و گوش دادن به موسیقی هارد اندازه گیری و تحلیل شده اند. تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS به منظور تست اعتبار داده های به دست آمده، انجام شده است. نتایج آنالیز این مطالعه نشان می دهند که گوش دادن به قرائت قرآن در مقایسه با گوش دادن به موسیقی هارد راک، می تواند منجر به تولید امواج آلفا شود و به شخص کمک کند تا همراه در شرایط آرامش باشد.

کلمات کلیدی:
EEG، قرائت قرآن، امواج، آلفا، علوم اعصاب شناختی،

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/872910/