CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اولویت بندی راهبردهایSWOT با به کارگیری QSPM در راستای تحقق توسعه گردشگری روستایی (مورد: دهستان الوند غربی در استان همدان)

عنوان مقاله: اولویت بندی راهبردهایSWOT با به کارگیری QSPM در راستای تحقق توسعه گردشگری روستایی (مورد: دهستان الوند غربی در استان همدان)
شناسه ملی مقاله: JR_GAHR-1-4_005
منتشر شده در شماره 4 دوره 1 فصل در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

حسین زینتی فخرآباد - دانشجوی دکتزی جغرافیا و برنامه ریزی روستایی تهران
سحر مرادی نژاد - کارشناس ارشد توسعه روستایی
سعید غلامرضایی - عضو هیئت علمی توسعه روستایی لرستان
حسین صبورایی - کارشناس ارشد مدیریت اجرایی

خلاصه مقاله:
هدف این پژوهش، مطالعه وضعیت گردشگری روستایی در دهستان الوند غربی استان همدان و ارائه راهبردهای توسعه آن می باشد. برای گردآوری اطلاعات از روش مصاحبه نیمه ساختارمند با کارشناسان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بهره گرفته شده است و از تکنیک SWOT جهت تدوین راهبردهای توسعه استفاده شد که به این منظور اولویت بندی برحسب اهمیت نظرات هرکدام از مشارکت کنندگان، ضریب اهمیتی بین صفرتا یک برای آن ها لحاظ شده است. این تکنیک بر اساس تجزیه وتحلیل کیفی عمل می کند. در این تحقیق برای برنامه ریزی و تدوین راهبردهای کارآمدتر پس از مراحل انجام داده شده از ماتریس برنامه ریزی استراتژیک QSPM بهره برده شد. نتایج تحلیل SWOTنشان می دهد که منطقه موردنظر در وضعیت تهاجمی (SO) قرار دارد و راهبردهای مقتضی باید در این حیطه باشد و بعد آن به ترتیب می توان راهبردهای رقابتی (ST)، تدافعی(WT) در آخر نیز راهبردهای محافظه کارانه (WO) را اعمال نمود. همچنین اولویت بندی بر اساس ماتریسQSPMنشان داد که راهبردهایی که می توانند در اولویت قرار بگیرند، به ترتیب اهمیت عبارت اند از: راهبردهای S01- ST1- WT1- WO1-ST2- S02- S03.

کلمات کلیدی:
توسعه گردشگری پایدار، دهستان الوند غربی، راهبرد،QSPM, SWOT

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/886315/