CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی اثرات اقتصادی و زیست محیطی ژئوتوریسم با استفاده از روش SWOT در حوزه آبخیز خطیرکوه، شهرستان سواد کوه

عنوان مقاله: بررسی اثرات اقتصادی و زیست محیطی ژئوتوریسم با استفاده از روش SWOT در حوزه آبخیز خطیرکوه، شهرستان سواد کوه
شناسه ملی مقاله: ISCCDCE05_072
منتشر شده در پنجمین همایش ملی تغییر اقلیم و گاهشناسی درختی در اکوسیستم های خزری در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

عارف رسولی - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.
قربان وهاب زاده کبریا - دانشیار گروه مهندسی آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.
سیدرمضان موسوی - استادیار گروه مهندسی آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.
سیدحسین روشان - دانشجوی دکتری مهندسی ، دانشکده منابع طبیعی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.

خلاصه مقاله:
در جهان امروزی زمین گردشگری و جذب گردشگر برای شناساندن پتانسیل های یک منطقه و جذب سرمایه های داخلی و خارجی به عنوان یک مسئله مهم مطرح می باشد بعضی محققان زمین گردشگری را یکی از جدید ترین انواع گردشگری معرفی کرده اند که زیر-شاخه بوم گردشگری یا طبیعت گردی است و گاهی نیز آن را گردشگری جغرافیایی نامیده اند. گردشگری صنعتی درآمد زا، دارای صرفه اقتصادی و همراه با تبادل اجتماعی، فرهنگی و در عین حال حاوی کمترین آلودگی های زیست محیطی است. در جهان امروزی زمین گردشگری و جذب گردشگر برای شناساندن پتانسیل های یک منطقه و جذب سرمایه های داخلی و خارجی به عنوان یک مسئله مهم مطرح می باشد. هدف از این تحقیق بررسی اثرات اقتصادی و زیست محیطی ژئوتوریسم بر حوزه آبخیز خطیرکوه است . به منظور انجام تحقیق پرسشنامه ای در اختیار 71 نفر از افراد محلی روستاهای برنت، امافت، کمرپشت و دوآب، کارشناسان منابع طبیعی ، دانشجویان و اساتید قرار گرفت . تاثیر اقتصادی و اثرات زیست محیطی ژئوتوریسم در این منطقه به روش SOWT محاسبه و مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد چون امتیاز وزن دار so برابر با 6.96 و بیشترین امتیاز را در بین استراتژی های چهارگانه داراست پس صرفه اقتصادی ژئوتوریسم بیش از اثرات مخرب آن در حوزه خطیرکوه است و باعث پویایی اقتصاد و ایجاد فرصت شغلی جدید برای ساکنین محلی و کاهش فقر در این ناحیه می گردد. همچنین اثرات مخرب زیست محیطی مثل ایجاد آلودگی صوتی به واسطه افزایش رفت و امدها، آلودگی منابع آب سطحی و زیر زمینی مثل چشمه ها و رودخانه ها و آسیب به اکوسیستم های طبیعی را به همراه دارد.

کلمات کلیدی:
ژئوتوریسم، اثرات اقتصادی، اثرات زیست محیطی،حوزه خطیرکوه، مدل SWOT

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/901969/