CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی عملکرد مدلسازی اطلاعات ساختمان بر هزینه ها در زنجیره تامین ساخت و ساز بتنی با استفاده از مدل SCOR ( مطالعه موردی شهر تهران)

عنوان مقاله: ارزیابی عملکرد مدلسازی اطلاعات ساختمان بر هزینه ها در زنجیره تامین ساخت و ساز بتنی با استفاده از مدل SCOR ( مطالعه موردی شهر تهران)
شناسه ملی مقاله: CIVILED08_023
منتشر شده در هشتمین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه اقتصاد شهری در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

سید محمد حسین فاطمی ابهری - گروه تخصصی مهندسی عمران، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مهدی روانشادنیا - عضو هیئت علمی واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران (مسئول مکاتبات)
رویا سلطانی - استادیار دانشگاه خاتم، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
در سالهای اخیر، با افزایش سطح رقابت در بازار ساخت و ساز جهانی، تحقیقاتی انجام شده است که بر استفاده از فناوری اطلاعات (IT) برای بهبود روند مدیریت زنجیره تامین ساخت و ساز ( CSCM ) تمرکز نمودند. ادامه حیات سازمانها در دنیای رقابتی امروز، مستلزم استفاده از دانش و ابزار مدیریتی و فنی مناسب بوده و بدون تجهیز به آنها، نمیتوان بقایی برای سازمان متصور بود. مدلسازی اطلاعات ساختمان ( BIM ) به عنوان تکنولوژی مشترک در صنعت ساخت و ساز در حال ظهور است. BIM را می توان بعنوان یک مدل جهانی در نظر گرفت که حاوی اطلاعاتی دقیق در مورد تمام چرخه عمر یک ساختمان است. هدف از این تحقیق، ارائه راهکاری جهت افزایش بهره وری و بهبود پایداری پروژه های صنعت عمران کشور از طریق ارزیابی تاثیر مدلسازی اطلاعات ساختمان بر مسائل مالی و هزینه های موجود در این حوزه می باشد که در این تحقیق این امر را در زنجیره تامین صنعت ساخت و ساز بتنی شهری با استفاده از مدل SCOR سنجیده شده است. در این مورد سعی شده است با نظر کارشناسان و خبرگان این صنعت و همچنین بررسی شاخص های پیاده سازی مدلسازی اطلاعات ساختمان، وضعیت این سیستم را در زنجیره تامین بتن مشاهده و تاثیر افزایش این شاخص ها بر بهبود شرایط اقتصادی را ارزیابی نمودیم. این تحقیق با ابزار پرسشنامه از میان فعالان و خبرگان پیمانکار پایه 1 ابنیه شهر تهران به صورت سیستماتیک انجام گرفته و نتیجه پژوهش ضمن آشکار کردن سطح BIM این صنعت، از تاثیر کاملا مثبت و معنا دار آن بر هزینه های زنجیره تامین ساخت وساز بتنی حکایت دارد و همچنین نتایج آن با سایر پژوهش های انجام گرفته در این حوزه همسو بوده است.

کلمات کلیدی:
مدلسازی اطلاعات ساختمان، مدیریت زنجیره تامین، مدل SCOR، ساخت و ساز بتنی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/925160/